IconOntwikkelenSquare

Coaching

Heb je wel eens in je werk dat de tijd voorbij vliegt omdat je er helemaal in opgaat? Of dat bepaalde taken je veel gemakkelijker afgaan dan andere? Grote kans dat je op die momenten vanuit je talent werkt. Mensen die hun talenten goed kennen en bewust inzetten, hebben meer plezier in hun werk en krijgen er energie van. Bovendien worden ze dan steeds beter in wat ze doen en is hun talent steeds zichtbaarder.

Talent x Investering = Strength (sterk punt)

Met strengthscoaching kijk je naar hoe je jouw doel kunt bereiken op een manier die bij jou past. Omdat je jouw talenten daarvoor kunt inzetten. Vanuit een bewezen positieve en inspirerende aanpak voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Geschikt voor individuele medewerkers, managers en teams.

Van zijn naar doen

Vaak onderschatten we de kracht van onze talenten. Omdat we bepaalde dingen van nature onbewust ‘gewoon’ zo doen, zo aanvoelen en zo bedenken. Omdat we nou eenmaal zo zijn. Niks bijzonders voor jou misschien, maar wel voor een ander. Jouw manier van werken en in het leven staan, wordt sterk beïnvloed door je talenten, kennis en vaardigheden. En vooral ook door wat je daar allemaal mee doet.

Haal het beste uit jezelf

Dat is waar strengthscoaching over gaat. Hoe benut jij doelgericht jouw talenten?
Je leert jouw talenten kennen en bewust inzetten op het juiste moment in de juiste dosering. En ook hoe ze je helpen je valkuilen te ‘managen’. Zodat je optimaal kunt presteren, successen behaalt en daar steeds meer plezier en energie van krijgt.

Iedereen heeft talenten, en het ene talent is niet beter dan het andere. Jouw talenten zijn vooral jouw grootste kans op succes.

 

Werken en ontwikkelen vanuit strengths heeft een aantoonbare positieve invloed op de verbondenheid tussen mens en organisatie (engagement) en leidt tot betere prestaties dan een aanpak die erop gericht is zwaktes te repareren.

Strengthscoaching maakt je sterker

Je start met het invullen van de CliftonStrengths op een moment en plek waar het jou uitkomt. De resultaten zie je direct na afloop in je eigen leeromgeving. Vervolgens ga je in gesprek met je coach om de resultaten te interpreteren en te reflecteren op jouw gedragspatronen. Je doorloopt drie fasen:

  1. Benoem je talent. Je leert eerst jouw talenten kennen en kijkt wat ze voor je betekenen.
  2. Waardeer je talent. Je gaat jouw talenten waarderen en delen. Je krijgt inzicht in hoe je hiermee het verschil maakt in de uitvoering van je werkzaamheden, je sociale contacten en relaties, en de manier waarop je beslissingen neemt.
  3. Benut je talent. Je ontdekt hoe je jouw talenten nog beter kunt benutten en doelgericht kunt ontwikkelen tot strengths.

De frequentie van de gesprekken stem je af met je coach (bijvoorbeeld eens in de 2 à 3 weken). Een traject bestaat vaak uit vier gesprekken.

Meer informatie?

Foto van Elly Notenboom-Bruijnes

Elly Notenboom-Bruijnes

Projectleider en adviseurElly is een ervaren projectleider en adviseur werkzaam op het vlak van arbeidsmobiliteit, ontwikkel- en loopbaanvraagstukken. De rode draad in haar loopbaan is het afstemmen van de kwaliteiten van mensen op de behoeften van organisaties. Zij gelooft dat organisaties tot bloei komen door de juiste mensen op een goede wijze met elkaar te laten samenwerken en dat er voor iedere medewerker een plek te vinden is die bij hem of haar past.…

Mobiel: 06 2158 0761
Foto van Amke de Vries

Amke de Vries

Psycholoog NIP, adviseur, coach

Amke is themamanager strengths-based ontwikkelen bij Leeuwendaal. Zij is een veelzijdig coach en adviseur op het gebied van het talentgericht ontwikkelen van individuen, teams en organisaties. Amke is op haar best in veranderprocessen op het snijvlak van mens en organisatie. Haar visie is dat mensen in een organisatie altijd met elkaar en met de overkoepelende opgave verbonden zijn.…

Mobiel: 06 2900 4762

Sluit Menu