Leeuwendaal Logo

Coaching voor leidinggevenden

Als leidinggevende ben jij verantwoordelijk voor jouw prestaties, voor de prestaties van je team en voor de performance van de organisatie. Dit vraagt dat je continu schakelt tussen verschillende rollen: coach, procesbewaker, sparringpartner, motivator et cetera. Het blijven binden en boeien van medewerkers is daarbij belangrijk dan ooit. Hoe houd je alle medewerkers verbonden en hoe geef je tegelijkertijd ook leiding aan jezelf? Hoe zorg je ervoor dat je veerkracht behoudt, zodat je zorgvuldig aandacht aan je mensen kunt blijven geven? Hoe geef je leiding op een manier die bij jou past? Een manier waarbij je je natuurlijke en unieke talenten inzet? Kortom: hoe bereik je met jouw team en middelen op een gezonde manier de doelen die jullie hebben gesteld?

 

Haal het beste uit jezelf

Jouw potentieel volledig benutten, daar gaat strengthscoaching over. Vanuit een bewezen positieve, effectieve en inspirerende aanpak voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Je leert je eigen talenten kennen en ze bewust in te zetten op het juiste moment, in de juiste dosering. En je leert ook hoe ze je helpen je valkuilen te managen. Zodat je optimaal kunt presteren, successen behaalt en daar steeds weer plezier en energie van krijgt. Iedereen heeft talenten en het ene talent is niet beter dan het andere. Jouw talenten zijn vooral jouw grootste kans op succes en daarom loont het om daarin te investeren.

Naar een nieuw, structureel plan

Met strengthscoaching ontwikkel je een duurzame en authentieke manier van leidinggeven. Met een ervaren leiderschapscoach reflecteer je op je natuurlijke talenten en op hoe je die kunt ontwikkelen en inzetten bij het leidinggeven aan je team en aan jezelf. Daarbij staat jouw opgave centraal: wat heb je te doen om effectief bij te dragen aan de organisatie? Jij zelf en jij met je team? Ook onderzoek je hoe je oplossingen kunt vinden voor leidinggevende taken die je eigenlijk (te) veel energie kosten, bijvoorbeeld door meer of anders gebruik te maken van de talenten binnen je team of door je talenten anders in te zetten. En er is in het traject ook, desgewenst, ruimte voor de praktische vragen van alledag. Om bijvoorbeeld te leren steeds slimmer gebruik te maken van digitale communicatie en om te gaan met veranderingen.

De centrale vraag: Hoe benut jij doelgericht jouw talenten om individuele prestaties en teamprestaties te versterken?

Investering in strengthcoaching

De kosten bedragen € 2.500,- per traject. Dit bedrag is exclusief btw en exclusief eventuele reiskosten.
Inbegrepen:

  • intake (telefonisch of videobellen)
  • vier gesprekken
  • boek It’s the manager
  • CliftonStrengths talentenvragenlijst
  • volledig en persoonlijk Gallup CliftonStrengths talentenprofiel
  • online leeromgeving

In combinatie met engagementcoaching: € 7.500,- exclusief btw.

Een traject bestaat uit een intake (bepalen doelstelling) en vier coachgesprekken in een periode van twee à drie maanden. Je kunt zelf kiezen voor een vorm die je prettig vindt: op afstand (online of telefonische wandelcoaching), bij Leeuwendaal op kantoor in Utrecht, in een vestiging van het coachhuis of in de buitenlucht. Tussen de gesprekken werk je stap voor stap aan jouw plan. Bij aanvang van het coachingstraject maak je de CliftonStrengths talentenvragenlijst. Je krijgt direct inzicht in de uitkomsten en je talenten, in persoonlijke rapportages en je kunt gebruikmaken van een online leeromgeving met relevante en interessante informatie. Ook ontvang je het boek It’s the manager en een podcastserie over leiderschap.

Leeuwendaal is strategisch partner van Gallup in Nederland. Wij werken uitsluitend met door Gallup gecertificeerde coaches en trainers (Nederlands en/of Engelstalig).