Leeuwendaal Logo

Engagementcoaching voor leidinggevenden

Wat levert engagementcoaching jou als leidinggevende op?

Een langetermijnplan met je eigen unieke ‘modus operandi’, waarmee je op je eigen, voor jou natuurlijke manier resultaatgericht en succesvol leiding geeft aan je team. Dat ondanks omstandigheden die blijven veranderen en onzekerheden die niet meer weggaan.

Blijven presteren in verandering

Door leidinggeven ‘op afstand’ is het extra uitdagend om teamprestaties te behalen, zeker op de wat langere termijn. Dat geldt voor online communiceren en voor fysiek met elkaar werken op anderhalve meter. Veel leidinggevenden geven aan dat ze, na de eerste fase van energie en mensen die het beste uit zichzelf naar boven haalden, in een volgende fase terechtkomen. Het blijkt toch lastiger om elkaar in deze nieuwe situatie goed te blijven vinden, om perspectief te houden en de opgaven te realiseren.
Daardoor wordt het risico op (langdurige) uitval en afnemende prestaties groter.

Engagementcoaching

Met engagementcoaching krijg je als leidinggevende ondersteuning bij het optimaliseren van het prestatieniveau van je team. Hoe? Met onze Gallup Q12-methode. Daarmee helpen we je om de huidige ‘staat’ van je team te onderzoeken. Dat doen we aan de hand van twaalf elementen waarvan bewezen is dat ze de meest directe en meest positieve relatie hebben met het prestatie- niveau van teams (zoals productiviteit, veiligheid en verzuim). Duidelijkheid, persoonlijke aandacht en de kans om talent in te zetten, zijn drie van die twaalf elementen.

Met de Q12-methode heb je als leidinggevende niet alleen een duidelijk beeld van de status van het team, maar ook van het type leiderschap dat het engagement van je team, en daarmee de prestaties, het meest kunnen versterken. Bijvoorbeeld rustgevend, coachend, verbindend of lerend leiderschap.

Elk van die leiderschapsvormen kan worden ingevuld met een breed palet aan effectieve activiteiten, zowel met individuele teamleden, als met het hele team.

Engagement coaching Leeuwendaal Gallup metrics
Gallup metrics

 

Een traject engagementcoaching bestaat uit zes gesprekken met een ervaren leiderschapscoach (die je ook helpt bij de voorbereiding van een sessie met je team) en twee engagementonderzoeken van je team: aan het begin van het traject en aan het einde. Je krijgt daardoor inzicht in hoe het engagement in je team zich gedurende jouw coachingstraject heeft ontwikkeld. De resultaatgebieden die je aan het begin van het traject hebt geformuleerd, zijn steeds het kader: wat is de opgave van je team? Het traject duurt drie tot vijf maanden en de gesprekken zijn online, bij Leeuwendaal op kantoor of in de buitenlucht.

Samen met je coach ontwikkel je stapsgewijs inzicht in wat je team nodig heeft, hoe jij dat kunt bieden op een manier die bij jou en bij je team past, en een concrete aanpak met acties die leiden tot resultaat in de opgave. Die aanpak bespreek je met je team en je werkt die met hen verder uit. Daarna volgt de implementatie: afspraken, rolverdelingen en acties.

Investering

Investering in engagementcoaching Engagementcoaching bedraagt € 5.500,- per traject. Dit bedrag is exclusief btw.

Inbegrepen zijn:

  • intake (telefonisch of videobellen)
  • zes coachgesprekken
  • boek It’s the manager
  • 2 Gallup Q12 engagementmetingen
  • online leeromgeving met relevante en interessante informatie over leiderschap, ontwikkeling en engagement

Deze all-in prijs is voor managers van teams tot en met 20 medewerkers. Voor grotere teams brengen wij graag een passend voorstel uit.

Begeleiding van de teambijeenkomst door de coach bedraagt € 850,– per dagdeel.

Dit bedrag is vrij van btw.
In combinatie met strengthscoaching (4 gesprekken): 7.500,–

Leeuwendaal is strategisch partner van Gallup in Nederland. Wij werken uitsluitend met door Gallup gecertificeerde coaches en trainers (Nederlands en/of Engelstalig).