Leeuwendaal Logo

Over Leeuwendaal

Leeuwendaal is een organisatieadviesbureau dat werken én samenwerken fijner, duurzamer en succesvoller maakt.

Wat we doen

We verbeteren de prestaties in organisaties die sterk afhankelijk zijn van de menselijke inbreng. Onze bijdrage bestaat uit het ontwikkelen van talent, het organiseren van de voorwaarden voor excellente prestaties en het versterken van de bezetting van alle sleutelposities.

 • Sinds: 1990
 • Omvang: >210 professionals (psychologen, trainers en coaches, adviseurs op het gebied van executive search en interim management, specialisten in functiewaardering en beloning, juristen, en organisatieadviseurs)
 • Locatie: Utrecht, Winthontlaan 1
Voor wie we werken

Onze opdrachtgevers hebben veelal een maatschappelijke opgave. We werken met en voor vrijwel alle ministeries en uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten, ziekenhuizen en zorginstellingen, universiteiten, hogescholen, roc’s, funderend onderwijs, onderzoeksinstituten, agentschappen, zelfstandig bestuursorganen, financiële instellingen en tal van bedrijven die opereren in complexe markten waar mensen het verschil maken.
Opdrachtgevers waarderen onze inzet jaarlijks met een hoge notering in de MT1000, het overzicht van de beste zakelijke dienstverleners van Nederland. In 2021 werden we wederom uitgeroepen tot beste dienstverlener in de categorie HR-advies.

Wat ons drijft en bindt

Véél beter dan we het zelf zouden kunnen, heeft schrijver Ronald Giphart dit verwoord in zijn boek Mijn beste werk, in de leer bij Leeuwendaal dat in april 2022 verscheen.
Als writer in residence werkte Ronald in het najaar van 2021 twee maanden bij Leeuwendaal. Zijn observaties, overpeinzingen en (zelf)inzichten vonden hun weg naar dit heerlijke boek. Hier lees je er alles over.

Partner van Gallup

Leeuwendaal is de exclusieve partner van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup. Samen met hen stimuleren we het ontdekken, ontwikkelen en benutten van strengths, oftewel het talentgedreven organiseren.
De gedachte die ten grondslag ligt aan onze aanpak, is verrassend simpel: als zoveel mogelijk mensen in de organisatie zoveel mogelijk kunnen doen waar ze goed in zijn en waar ze energie van krijgen, dan versterkt dat de verbondenheid met de eigen opgave, met het team en met de doelen van de organisatie. De verbetering van de prestaties rolt daar eenvoudig uit voort.

Diversiteit en inclusie

Ons bureau is een inclusieve organisatie waar iedereen zich welkom, veilig en gehoord voelt. Iedereen kan zijn of haar talenten ontwikkelen en daarin uitblinken. Ongeacht culturele achtergrond, geslacht, leeftijd, godsdienst, lichamelijke beperkingen of seksuele voorkeur.

Onze mensen

HR-oplossingen zijn zelden enkelvoudig. Verandering leidt alleen tot verbetering als je de samenhang overziet, alle condities en consequenties. Daarom is onze aanpak per definitie multidisciplinair. Onze adviseurs zijn ervaren specialisten op hun eigen vakgebied en werken nauw met elkaar samen aan oplossingen die compleet zijn, uitvoerbaar en toekomstvast.

Certificaties, keurmerken, brancheverenigingen
 • ISO 9001:2015
 • ISO 27001:2023
 • ACP (accredited consultancy practice)
 • CMC Firm
 • CEDEO-erkenning
 • SPO
 • NVO2
 • Leeuwendaal is lid van de Raad van Organisatie-Adviesbureaus (ROA)
 • De psychologen van Leeuwendaal zijn aangesloten bij het NIP