Leeuwendaal Logo
Nieuws

Mijn beste werk boek van Ronald Giphart over Leeuwendaal

Publicatiedatum: 11-04-22
Ronald Giphart leest voor uit Mijn beste werk - boek over Leeuwendaal
Ronald Giphart tijdens de presentatie van het boek

Als writer in residence werkte schrijver Ronald Giphart in het najaar van 2021 zes weken bij ons adviesbureau Leeuwendaal. Ronald mocht zonder enige beperking meedraaien tijdens assessments, de werving en selectie van bestuurders, een fusiebespreking tussen schooldirecteuren, het ontwikkelen van een nieuw functiegebouw, de aftrap van een groot leiderschapstraject en vele andere spannende bijeenkomsten. Hij maakte kennis met een wereld waarvan hij zich altijd slechts een vage voorstelling had gemaakt en die hem onmiddellijk mateloos fascineerde.

Zijn observaties, overpeinzingen, de geleerde lessen en de verworven (zelf)inzichten vonden hun weg naar dit boek.

Fragment

“Mijn interesse in Leeuwendaal was gewekt, al was het maar omdat ik welbeschouwd geen idee had wat het bedrijf nu precies deed. De afgelopen eeuw is er nationaal en internationaal veel geschreven over leiderschap, beleid en besluitvorming. De ‘achterkant van de macht’ is voor velen, ook voor mij, een fascinerend onderwerp. Als adviesbureau gespecialiseerd in zorg, onderwijs en overheid speelt Leeuwendaal – zoveel was me inmiddels duidelijk – een rol in het reilen en zeilen van de Nederlandse maatschappij. Dit doet het bedrijf door te zoeken naar de juiste mensen voor de juiste posten, door het in kaart brengen van verschillende functies binnen organisaties en door werknemers hun talenten ten volle te laten benutten, zowel individueel als in groepsverband.
‘Zonder hoog van de toren te blazen willen wij op onze manier een bijdrage leveren aan het verbeteren van de wereld,’ was een van de zinnen die me uit het gesprek waren bijgebleven.
Een andere opmerking: ‘Morgen moet beter zijn dan vandaag.’ Dat vind ik een mooie, tot de verbeelding sprekende gedachte. Morgen beter dan vandaag. Omdat ik mijn leven lang al een sucker ben voor wereldverbeteraars, begon ik na te denken over een boek dat ik over Leeuwendaal zou kunnen maken.”

Bestel 'Mijn beste werk' van Ronald Giphart Bestel dit boek bij Bol.com