Leeuwendaal Logo

Mobiliteitsbegeleiding

Bij de zoektocht naar een nieuwe baan, vrijwillig of in een gedwongen situatie, leidt begeleiding door onze adviseurs tot een betere match en een sneller resultaat. Dat geldt zeker voor mensen die zich al langere tijd niet meer als actief zoekende op de arbeidsmarkt hebben begeven.

De mobiliteitsadviseur onderzoekt met de deelnemer wat er nodig is om een nieuwe stap te kunnen zetten. Dat begint veelal met het verwerken van de emoties waarmee het afscheid (moeten) nemen van je vertrouwde baan gepaard gaat. De volgende doelen zijn het vergroten van de zelfregie, het werken aan het zelfvertrouwen en inzicht krijgen in de kansen die de arbeidsmarkt biedt.

Met persoonlijke begeleiding en advies helpen onze mobiliteitsadviseurs het succes op de arbeidsmarkt te versnellen en te versterken. Het individuele plan van aanpak (start, reflectie, oriëntatie en realisatie) omvat persoonlijke coachgesprekken en de gerichte inzet van beproefde instrumenten (zoals CliftonStrengths) in de digitale portal. Daarnaast zijn er ondersteunende activiteiten, zoals actieve job- en netwerksearch, assessments, rollenspellen en groepstrainingen. Het aanbod wordt altijd afgestemd op de individuele situatie en behoefte van de deelnemer. Werkgevers ondersteunen we bij het versnellen van talentontwikkeling, het versterken van de duurzame inzetbaarheid en bij het formuleren van een doeltreffend beleid op deze terreinen.