Leeuwendaal Logo

Workshops carrièremanagement

In onze workshops verwerven deelnemers alle relevante kennis en vaardigheden die zij nodig hebben om succesvol te solliciteren. Praktisch, concreet en direct toepasbaar. We oefenen bijvoorbeeld het voeren van een sollicitatie- of netwerkgesprek, het presenteren van een krachtige pitch of het schrijven van een compleet en professioneel profiel op LinkedIn. In deze workshops doen deelnemers in korte tijd veel relevante kennis op en behalen zij concrete resultaten. Ze leren van de trainer en van elkaar.

Workshop-aanbod

Brief en CV
In deze workshop wordt vooral aandacht besteed aan de fase voorafgaand aan het sollicitatiegesprek.
Je leert een goede vacature-analyse te maken van de functie en je wordt gestimuleerd om altijd telefonisch contact op te nemen met de vacaturehouder. Deze informatie leer je te gebruiken bij het schrijven van een op maat gemaakte brief en cv.

Sollicitatiegesprekken en netwerken
In deze workshop leer je alles over een goede voorbereiding op het sollicitatie- en netwerkgesprek. Je leert wat de meest gesteldesollicitatievragen vragen zijn en welke methodes je tijdens de gesprekken kunt toepassen, zoals de STARR-methode. Tijdens de workshop krijg je de mogelijkheid om deze gesprekken te oefenen en ontvang je tips and tricks op het gebied van netwerken.

LinkedIn
In de workshop LinkedIn word je je allereerst bewust van het belang van het gebruik van LinkedIn bij
jouw persoonlijke profilering, het solliciteren en netwerken. Je gaat tijdens de workshop aan de slag
met je persoonlijke profiel en leert handige functionaliteiten, zodat je optimaal gebruik kan maken van deze vorm van social media.

Persoonlijke profilering
In deze training ga je met een imagocoach aan de slag met de vraag op welke manier jij jezelf het beste kan profileren, zodat het aansluit bij wie jij bent en wat je wil bereiken. Je gaat oefenen met de eerste indruk en je krijgt handvaten hoe je jouw persoonlijke presentatie kunt aanpassen aan de gelegenheid.
Je oefent met het voordragen van jouw pitch en krijgt tips over jouw uitstraling, houding en kleding.

Persoonlijk Leiderschap
In deze workshop maak je kennis met het gedachtengoed van Stephen Covey. Deze Amerikaanse Psycholoog heeft 7 eigenschappen beschreven die de kwaliteit van je leven kunnen verhogen, zowel privé als in het werk. Tijdens de workshop wordt elke eigenschap toegelicht en ontdek je welke eigenschappen jij verder kan ontwikkelen zodat je meer regie krijgt op je eigen leven.
In deze individuele sessie gaan we 1 op 1 aan de slag met 12 factoren, waar je zelf invloed op hebt en die jouw geluksgevoel verhogen. Denk bijvoorbeeld aan positief denken, omgaan met stress en goed zorgen voor lichaam en geest.

Vitaliteit
In deze individuele sessie gaan we één-op-één aan de slag met 12 factoren, waar je zelf invloed op hebt en die jouw geluksgevoel verhogen. Denk bijvoorbeeld aan positief denken, omgaan met stress en goed zorgen voor lichaam en geest.

Arbeidsmarktoriëntatie
In deze individuele sessie gaan we aan de slag met een op maatgemaakte arbeidsmarktanalyse. Zo kun je onderzoeken wat voorarbeidsmarktmogelijkheden er nog meer bij jouw profiel passen, welke werkgevers en intermediairs relevant voor jou zijn en hoe je jouw arbeidsmarktkansen kunt vergroten.