Leeuwendaal Logo

Workshops carrièremanagement

In onze workshops verwerven deelnemers alle relevante kennis en vaardigheden die zij nodig hebben om succesvol te solliciteren. Praktisch, concreet en direct toepasbaar. We oefenen bijvoorbeeld het voeren van een sollicitatie- of netwerkgesprek, het presenteren van een krachtige pitch of het schrijven van een compleet en professioneel profiel op LinkedIn. In deze workshops doen deelnemers in korte tijd veel relevante kennis op en behalen zij concrete resultaten. Ze leren van de trainer en van elkaar.

Aanbod workshops

Indruk met opmaak

Versterk je eerste indruk. In deze praktische workshop gaan we samen aan de slag met de opmaak van jouw cv en brief. Hoe bereid je je voor? Hoe kan je je cv op een makkelijke manier in een opmaak zetten die bij jou en de ontvanger past? En wat zijn tips om je cv en brief eruit te laten springen? Dit laten wij graag zien!

Jobcrafting

Met welke kleine verandering binnen jouw huidige werk kun je meer werkplezier ervaren?
In deze workshop gaan we sleutelen aan jouw functie en onderzoeken welke werkzaamheden wel of geen energie geven. Door bepaalde werkzaamheden meer, minder of anders uit te voeren, kun je meer vanuit jouw talenten werken en daardoor meer werkplezier ervaren.

LinkedIn

In deze workshop over het gebruik van LinkedIn word je je allereerst bewust van de mogelijkheden en voordelen van LinkedIn bij jouw persoonlijke profilering, het solliciteren en netwerken. Je gaat tijdens de workshop aan de slag met je persoonlijke profiel en leert handige functionaliteiten, zodat je optimaal gebruik kan maken van deze vorm van social media.

Persoonlijk Leiderschap

Over het krijgen van regie over jouw loopbaan en leven in het algemeen. In deze workshop maak je kennis met het gedachtengoed van Stephen Covey. Deze Amerikaanse psycholoog heeft zeven eigenschappen beschreven die de kwaliteit van je leven kunnen verhogen, zowel privé als in je werk. Tijdens de workshop wordt elke eigenschap toegelicht en ontdek je welke eigenschappen jij verder kan ontwikkelen zodat je meer regie krijgt op je eigen leven.

Persoonlijke Profilering

Workshop over persoonlijke presentatie en hoe je jezelf sterk kunt profileren in het sollicitatie of netwerkproces. In deze training ga je met een imagocoach aan de slag met de vraag op welke manier jij jezelf het beste kan presenteren en profileren, zodat het aansluit bij wie jij bent en wat je wilt bereiken. Je gaat oefenen met de eerste indruk en je krijgt handvatten hoe je jouw persoonlijke presentatie kunt aanpassen aan de gelegenheid. Je oefent met het voordragen van jouw pitch en krijgt tips over jouw uitstraling, houding en kleding (let op, het is geen pitch training).

Sollicitatiegesprekken en netwerken

Workshop over het voeren van sollicitatie- en netwerkgesprekken. In deze workshop leer je alles over het sollicitatie- en netwerkgesprek, zoals hoe stel je jezelf krachtig voor? Ook leer je methodes die je tijdens de gesprekken kunt toepassen, zoals de STARR-methode. Tijdens de workshop krijg je de mogelijkheid om deze gesprekken te oefenen en ontvang je tips and tricks op het gebied van solliciteren en netwerken.

Verdieping CliftonStrengths

Hoe kun jij jouw talenten nog beter inzetten? In deze workshop staan jouw unieke talenten centraal. Heb jij al met jouw coach over jouw talenten gesproken, maar zou jij je graag nog verder verdiepen in jouw talenten? Wil jij weten hoe je deze kan gebruiken in een sollicitatieproces, bij het netwerken en/of in je (nieuwe) baan? Dan is deze workshop iets voor jou.

Arbeidsmarktoriëntatie

Wat zijn jouw mogelijkheden op de externe arbeidsmarkt? In deze individuele sessie gaan we aan de slag met een op maatgemaakte arbeidsmarktanalyse. Zo kun je onderzoeken wat voor arbeidsmarktmogelijkheden er nog meer bij jouw profiel passen, welke werkgevers en intermediairs relevant voor jou zijn en hoe je jouw arbeidsmarktkansen kunt vergroten.

Professionele foto

Krijg een professionele foto op jouw CV, LinkedIn of voor een andere reden. Samen gaan we aan de slag om een indrukmakende professionele foto te maken. De outfit en de voorbereidingen zijn natuurlijk aan jou, maar we denken op locatie graag mee om te zorgen dat je de juiste toon aanslaat met jouw foto.

Vitaliteit

Wat kan je er zelf aan doen om weer lekkerder in je vel te zitten? In deze individuele sessie gaan we 1 op 1 aan de slag met 12 factoren, waar je zelf invloed op hebt en die jouw geluksgevoel verhogen. Denk bijvoorbeeld aan positief denken, omgaan met stress en goed zorgen voor lichaam en geest.