Leeuwendaal Logo

Van Werk Naar Werk-begeleiding

Medewerkersperspectief
Werkgeversperspectief

Medewerkersperspectief

Jij staat voor de uitdaging om een nieuwe werkomgeving te vinden. Dat is heel wat, zeker als je er niet zelf voor hebt gekozen. Onze adviseurs begrijpen dat. Ze begrijpen ook dat iedere situatie en ieder persoon anders is en ze begeleiden je dan ook op maat in jouw zoektocht.

Aan de slag vanuit je talenten
We starten bij jouw unieke talenten. Als je die talenten inzet in je werk, dan haal je daar meer plezier en bevrediging uit en kom je tot betere prestaties. Bovendien als je je talenten kent, dan weet je ook wat jouw toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt is. Daarmee heb je een duidelijk uitgangspunt in sollicitaties. Bovendien helpt het je in de manier waarop we je begeleiden naar een nieuwe baan. Ben je een mensenmens, dan richten we het zoekproces in vanuit netwerken en jezelf profileren. Ben je analytischer ingesteld, dan leggen we het accent op het onderzoeken van je mogelijkheden op internet en op vacaturesites. In beide gevallen is het doel een nieuwe baan, maar de weg daarnaartoe verschilt.

‘In gesprek gaan over de huidige situatie doet mij meer goed dan ik had verwacht.’

Ondersteuning op alle fronten
Het succes van het traject hangt grotendeels af van jouw commitment, zo weten we uit ervaring. Solliciteren is hard werken en vraagt om doorzettingsvermogen. Jij hebt de regie en wij ondersteunen je op vele fronten. We reiken je de bouwstenen voor succes aan. Zo gebruiken we onze kennis van de arbeidsmarkt om je op weg te helpen. Samen stellen we jouw zoekprofiel op, bepalen we welke taken, functies en branche(s) bij je passen en waar je mogelijkheden liggen. En vooral: we helpen je met solliciteren. Met het schrijven van een pakkende brief, een goed cv, een vindbaar profiel op LinkedIn en met de voorbereiding op sollicitatie- en netwerkgesprekken. Daarbij zetten we ook ons netwerk in voor ‘warme ingangen’, bemiddeling via relevante intermediairs en het vinden van vacatures – dikwijls nog voordat deze gepubliceerd zijn.

‘Het zijn fijne, open en leerzame gesprekken en ik merk dat ik er totaal geen moeite mee heb om met mijn adviseur echt het gesprek te voeren, en haar dingen te vragen of te vertellen. Het geeft me weer positieve energie en ook weer de drive om eens goed na te denken over mijn toekomst.’

Stapsgewijs naar een nieuwe baan

Stap 1: Startfase

 • Stilstaan bij het afscheid van jouw werkgever: wat doet het met je?
 • Doel bepalen: nieuwe baan zoeken of bijvoorbeeld starten met een eigen bedrijf?

Stap 2: Reflectie

 • Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Inzicht krijgen in jouw wensen, mogelijkheden, kwaliteiten en vaardigheden.
 • Zoekprofiel concretiseren. Waar ben jij op je plek, waar haal je het beste uit jezelf en je omgeving?

Stap 3: Oriëntatie

 • Netwerken in kaart brengen (personen + organisaties) van jezelf, je adviseur en van Leeuwendaal
 • LinkedIn en cv checken
 • Waar liggen jouw kansen op de arbeidsmarkt?
 • Jobsearch: actief zoeken naar passende mogelijkheden via LinkedIn, vacaturesites of intermediairs
 • Opstellen basis-sollicitatiebrief en cv
 • Opstellen van je pitch
 • Oefenen met sollicitatie- en netwerkgesprekken

Stap 4: Realisatie

 • Jobsearch in Jobfeed (vacaturedatabank) én jobsearch door onze searcher zodat die je vacatures kan aanbieden
 • Inzetten van de netwerken die we in kaart hebben gebracht in de vorige stap
 • Op maat schrijven van een pakkende sollicitatiebrief en een uitnodigend cv
 • Voorbereiden, uitvoeren en evalueren van sollicitatiegesprekken

Bovenstaande stappen doorloop je samen met jouw adviseur, een ervaren coach die de arbeidsmarkt en de wereld van werving en selectie door en door kent. Ook kun je gedurende jouw traject een aantal groepsworkshops te volgen. Deze bieden je de kans om met anderen in een vergelijkbare situatie in contact te komen, je persoonlijke netwerk uit te breiden, ervaringen te delen en interessante onderwerpen verder uit te diepen.

‘Ik vind de contacten die ik tot nu toe heb gehad met de adviseur bijzonder prettig. Ik tref een luisterend en vooral begrijpend oor. Bovendien helpt de adviseur daadwerkelijk bij de zoektocht naar een andere baan. De gesprekken geven me duidelijker inzicht in hoe het tegenwoordig allemaal werkt op de arbeidsmarkt. Voor mij, ik werk al erg lang bij hetzelfde bedrijf, is dat een erg prettige ervaring. Het geeft zeker meer vertrouwen in een goede afloop van dit proces. Ik voel mij echt gesteund, bedankt daarvoor!’

Het hele proces is maatwerk en erop gericht om snel weer een nieuwe werkomgeving te vinden. We richten ons daarbij op een duurzame werkplek in loondienst of als zelfstandige. Werken is een belangrijk deel van het leven en wij gunnen iedereen een werkplek die bij hem of haar past.

Werkgeversperspectief

De adviseurs van Leeuwendaal boeken sneller resultaat doordat ze deelnemers aan een Van Werk Naar Werk-traject weten te verleiden met hun eigen talenten. ‘Moeten’ wordt ‘willen’ als mensen (opnieuw) hun unieke talenten ontdekken. Als ze zien hoe die talenten hen helpen om hun ambities te verwezenlijken, hun toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt te tonen en de kansen te grijpen die zich aandienen.
We helpen deelnemers een nieuwe functie te vinden waarin ze hun talenten kunnen benutten en verder ontwikkelen, zodat ze meer plezier en bevrediging uit hun werk halen en tot mooie prestaties komen. We zien dat deelnemers zo sneller toekomen aan het verwerken van hun baanverlies, met meer energie en inspiratie zich richten op hun volgende stap en in veel gevallen uiteindelijk blij zijn met de weg die ze hebben afgelegd. Ze zijn beter op hun plek en komen meer tot hun recht.
De adviseurs van Leeuwendaal beschikken uiteraard over een grondige en actuele kennis van de arbeidsmarkt en de VWNW procedures en regels, zoals van het rijk en gemeenten. Ze zijn zeer betrokken, kunnen snel schakelen en hebben een groot netwerk dat ze actief inzetten om deelnemers naar nieuw werk te begeleiden.

Van werk naar werk-onderzoek
Een Van Werk Naar Werk-onderzoek is een diepgaande verkenning van iemands persoonlijkheid, talenten, drijfveren en passende arbeidsmarktmogelijkheden. Het onderzoek omvat diverse vragenlijsten en een persoonlijk adviesgesprek met een uitgebreide arbeidsmarktanalyse.
Het resultaat is een maatwerkrapportage met daarin de belangrijkste resultaten, aandachtspunten voor het versterken van de arbeidsmarktpositie en concrete tips voor (eventuele) vervolgstappen. De maatwerk arbeidsmarktanalyse zoomt in op de passende rollen, werkgebieden en werksoorten en laat zien in welke regio, branche en functiegroep de meeste kansen liggen.
Het VWNW-onderzoek is een vast onderdeel van het VWNW-beleid van de overheid. Het geeft een VWNW-traject direct de juiste focus en de gewenste versnelling. De deelnemer kan zelf aan de slag met zijn (loopbaan)ontwikkeling.