Leeuwendaal Logo

Outplacement

Jij staat voor de uitdaging om een nieuwe werkomgeving te vinden. Dat is heel wat, zeker als je er niet zelf voor hebt gekozen. Onze mobiliteitsadviseurs begrijpen dat. Ze begrijpen ook dat iedere situatie anders is en ze begeleiden je dan ook op maat in jouw zoektocht.

Aan de slag vanuit je talenten

Je gaat eerst samen met jouw adviseur een aantal belangrijke vragen beantwoorden over jezelf. Waar sta je nu? Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Wat heb je nodig om de stap naar een nieuwe baan te zetten? Hoe is je persoonlijke situatie?
Je onderzoekt waar je drijfveren liggen, over welke competenties je beschikt, wat je huidige kennisniveau is, wat je talenten zijn en waar je ambities liggen.

Meer informatie

Wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie vormen de leidraad in het hele traject. We starten bij jouw unieke talenten. Als je die talenten kunt inzetten in jouw werk, dan haal je daar meer plezier en bevrediging uit en kom je tot betere prestaties.
Als je jouw talenten kent, dan wordt ook jouw toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt helder en heb je een duidelijk uitgangspunt in sollicitaties. Bovendien helpt het je in de manier waarop we je begeleiden naar een nieuwe baan. Ben je een mensenmens, dan richten we het zoekproces in vanuit netwerken en jezelf profileren. Ben je analytischer ingesteld, dan leggen we het accent op het onderzoeken van je mogelijkheden op internet en op vacaturesites. In beide gevallen is het doel een nieuwe baan, maar de weg daarnaartoe verschilt.

‘In gesprek gaan over de huidige situatie doet mij meer goed dan ik had verwacht.’

Ondersteuning op alle fronten

Het succes van het traject hangt grotendeels af van jouw commitment, zo weten we uit ervaring. Solliciteren is hard werken en vraagt om doorzettingsvermogen. Jij hebt de regie, maar wij ondersteunen je op vele fronten. We reiken je de bouwstenen voor succes aan. Zo gebruiken we onze kennis van de arbeidsmarkt om je op weg te helpen. Samen stellen we jouw zoekprofiel op, bepalen we welke taken, functies en branche(s) bij je passen en waar je mogelijkheden liggen. En vooral: we helpen je met solliciteren. Met het schrijven van een pakkende brief, een goed cv, een vindbaar profiel op de social media en met de voorbereiding op sollicitatie- en netwerkgesprekken. Daarbij zetten we ook ons netwerk in voor ‘warme ingangen’, bemiddeling via relevante intermediairs en het vinden van  vacatures – dikwijls nog voordat deze gepubliceerd zijn.

‘Het zijn fijne, open en leerzame gesprekken en ik merk dat ik er totaal geen moeite mee heb om met mijn adviseur echt het gesprek te voeren, en haar dingen te vragen of te vertellen. Het geeft me weer positieve energie en ook weer de drive om eens goed na te denken over mijn toekomst.’

Stapsgewijs naar een nieuwe baan

Stap 1: Startfase
 • Stilstaan bij boventalligheid: wat doet het met je?
 • Doel bepalen: nieuwe baan zoeken of bijvoorbeeld starten met een eigen bedrijf?
Stap 2: Reflectie
 • Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Inzicht krijgen in jouw wensen, mogelijkheden, kwaliteiten en vaardigheden.
 • Zoekprofiel concretiseren. Waar ben jij op je plek, waar haal je het beste uit jezelf en je omgeving?
Stap 3: Oriëntatie
 • Netwerken in kaart brengen (personen + organisaties) van jezelf, je adviseur en van Leeuwendaal.
 • Sociale media en cv checken.
 • Waar liggen jouw kansen op de arbeidsmarkt?
 • Training in jobsearch: leren zoeken met LinkedIn, Google search, Twitter.
 • Opstellen basis-sollicitatiebrief en cv.
 • Opstellen van je pitch.
 • Oefenen met sollicitatie- en netwerkgesprekken
Stap 4: Realisatie
 • Jobsearch in jobfeed (vacaturedatabank) én jobsearch door onze searcher zodat die je vacatures kan aanbieden.
 • Inzetten van de netwerken die we in kaart hebben gebracht in de vorige stap.
 • Op maat schrijven van een pakkende sollicitatiebrief en een uitnodigend cv.
 • Voorbereiden, uitvoeren en evalueren van sollicitatiegesprekken

Deze stappen doorloop je samen met jouw adviseur, een ervaren coach die de arbeidsmarkt en de wereld van werving en selectie door en door kent. Ook is het mogelijk om gedurende jouw traject een aantal groepsworkshops te volgen. Deze bieden je de kans om met anderen in een vergelijkbare situatie in contact te komen, je persoonlijke netwerk uit te breiden, ervaringen te delen en interessante onderwerpen verder uit te diepen.

‘Ik vind de contacten die ik tot nu toe heb gehad met de adviseur bijzonder prettig. Ik tref een luisterend en vooral begrijpend oor, en de adviseur helpt bovendien daadwerkelijk bij de zoektocht naar een andere baan. De adviseur weet goed te analyseren wat de problemen kunnen zijn en wat ik daaraan kan doen. De gesprekken geven me duidelijker inzicht in hoe het tegenwoordig allemaal werkt op de arbeidsmarkt. Voor mij, ik werk al erg lang bij hetzelfde bedrijf, is dat een erg prettige ervaring. Het geeft zeker meer vertrouwen in een goede afloop van dit proces. Ik voel mij echt gesteund, bedankt daarvoor!’

De adviseurs van Leeuwendaal boeken sneller resultaat doordat ze deelnemers aan een Van Werk Naar Werk-traject weten te verleiden met hun eigen talenten. Moeten wordt willen als mensen (opnieuw) hun unieke talenten ontdekken. Als ze zien hoe die talenten hen helpen om hun ambities te verwezenlijken, hun toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt te tonen en de kansen te grijpen die zich aandienen.
We helpen deelnemers een nieuwe functie te vinden waarin ze hun talenten kunnen benutten en verder ontwikkelen, zodat ze meer plezier en bevrediging uit hun werk halen en tot mooie prestaties komen. We zien dat deelnemers zo sneller toekomen aan het verwerken van hun baanverlies, met meer energie en inspiratie zich richten op hun volgende stap en in veel gevallen uiteindelijk blij zijn met de weg die ze hebben afgelegd. Ze zijn beter op hun plek en komen meer tot hun recht.

De adviseurs van Leeuwendaal beschikken uiteraard over een grondige en actuele kennis van de arbeidsmarkt. Ze zijn zeer betrokken, kunnen snel schakelen en hebben een groot netwerk dat ze actief inzetten om deelnemers naar nieuw werk te begeleiden.