Leeuwendaal Logo

Carrièremanagement

Wil je meer plezier en voldoening halen uit jouw werk? Sta je stil in je huidige functie en wil je weer leren of je taken verrijken? Wil je een baan die beter bij je kwaliteiten past en waarin je jouw talenten beter kunt inzetten? In dit soort situaties kunnen wij je uitstekend ondersteunen en begeleiden. Onze adviseurs zijn fijne en ervaren gesprekspartners en ze hebben een zeer grondige kennis van de arbeidsmarkt. Ze helpen je bij het ontwikkelen van jouw talenten waardoor je het beste uit jouw loopbaan haalt.

Jouw unieke talenten ontdekken, ontwikkelen en benutten

Mensen halen meer plezier en voldoening uit hun werk als zij hun unieke talenten kunnen inzetten en verder ontwikkelen. Dan ontstaat verbondenheid met het werk dat je doet en dat is een essentiële voorwaarde voor goede prestaties.

In het Carrièremanagement-traject gaan we samen met jou op zoek naar jouw unieke talenten en naar de beste manier om die in te zetten in jouw werk. We zetten je aan het denken en dagen je uit tot persoonlijk leiderschap.

  • De eerste stap is het ontdekken van jouw talenten. Waar ben je goed in en wat geeft je energie? Welke successen heb je geboekt? Welke waarden streef je na in jouw werk? We helpen je om jouw zelfinzicht te vergroten en zo een antwoord te vinden op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?
  • De tweede stap is ontdekken hoe en waar je jouw talenten wilt inzetten. Wij helpen je om zelf de regie over je loopbaan in handen te nemen op een manier die bij jou past. Ben je analytisch ingesteld, dan gaan we op analytische wijze met je naar de arbeidsmarkt kijken. Ben je meer van relaties, dan is met anderen in gesprek gaan voor jou waarschijnlijk een betere manier om te ontdekken wat er mogelijk is.
  • Tot slot de derde stap: daarin gaat het om het daadwerkelijk realiseren van jouw doelen. Onze ondersteuning hangt af van jouw wensen. We kunnen je helpen een goed gesprek met jouw leidinggevende te voeren en door taakverrijking je huidige werk uitdagender en bevredigender te maken. Ook bij het verkennen van de mogelijkheden binnen de organisatie kunnen we je ondersteunen en dat geldt ook voor het vinden van een andere baan of het starten van een eigen bedrijf.
Alles wat jij nodig hebt om jouw carrière te managen
  • In onze gesprekken stellen we je prikkelende vragen om ingesleten patronen zichtbaar te maken en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Vragenlijsten en opdrachten die gericht zijn op het vergroten van jouw zelfinzicht hebben daarbij een ondersteunende rol. Denk aan zelfanalyseopdrachten, een 360-gradenfeedback, persoonlijkheidsvragenlijsten of coaching op basis van CliftonStrengths waarmee je jouw talenten achterhaalt.
  • We zetten in wat jij nodig hebt. Dat kan variëren van samen verkennen wat er binnen je huidige functie mogelijk is tot het helpen bij het schrijven van een krachtige sollicitatiebrief, een goed cv, een sterk LinkedIn-profiel of jezelf overtuigend presenteren in een netwerk- of sollicitatiegesprek.
  • Voor het verkennen van de arbeidsmarkt hebben we instrumenten zoals een arbeidsmarktanalyse, een vacatureanalyse, jobfeed, inzet van netwerken, (snuffel)stages en detachering. Wij monitoren de arbeidsmarkt op macroniveau (trends en ontwikkelingen), mesoniveau, (jouw regio) en microniveau (binnen jouw organisatie of binnen jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt) en voorzien je van relevante informatie.

CliftonStrengths preview

Verdieping met Strengths Coaching

Aanvullend op dit traject kun je kiezen voor één of meerdere coachingsgesprekken op basis van de CliftonStrengths-vragenlijst die jouw talenten in beeld brengt. Jouw coach helpt je om je deze talenten verder te ontwikkelen tot sterke punten (strengths) die je gericht kunt inzetten om jouw professionele doelen te realiseren.

Carrièremanagement voor verschillende doelgroepen

Iedere levensfase neemt unieke uitdagingen met zich mee. In onze dienstverlening houden we rekening met deze opgaven. Voor meer informatie over deze specialiseringen van onze dienstverlening, volg onderstaande links:

Carrièremanagement gespecialiseerd voor verschillende doelgroepen

Onze belofte

Jouw vaste, zeer ervaren adviseur biedt altijd maatwerk in de begeleiding. We beschikken over een groot netwerk in zowel de profit als de non-profit sector en we kunnen goed inschatten of je jouw talenten echt kunt inzetten en verder ontwikkelen in een bepaalde rol.

De kern van de begeleiding bestaat uit individuele gesprekken. Afhankelijk van de invulling kun je deelnemen aan workshops waarin je ook van anderen kunt leren en je door hen kunt laten inspireren.

Jouw resultaat

Je (her)ontdekt jouw talenten, je weet hoe je ze kunt inzetten en je werkt met plezier.