Leeuwendaal Logo

Gallup Global Strengths Coach (GGSC) opleiding

Vijfdaagse opleiding tot Gallup Global Strengths Coach
Datum: 17, 18, 19, 24 en 25 juni 2024
Locatie: Hybride vorm (online & live)
Start: 09:00
Inschrijven voor de opleiding

Meld je aan vóór 13 september en ontvang 5% vroegboekkorting.

Meld je nu aan

Een strengthscoach helpt mensen hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen tot sterke punten (strengths) en deze gericht in te zetten om hun professionele doelen te realiseren. Dat heeft als resultaat dat zij meer plezier en voldoening putten uit hun werk, duurzamer tot goede prestaties komen en succesvoller zijn in wat ze doen. Dat versterkt hun gevoel van verbondenheid (engagement) met hun opgave, met hun collega’s en met de missie van de organisatie waarvoor ze werken. Die verbondenheid is een cruciale voorwaarde voor een goede performance van individuen, teams en organisaties.

Leeuwendaal is exclusief partner van Gallup

Het Amerikaanse onderzoeks- en adviesbureau Gallup biedt de opleiding tot strengthscoach wereldwijd aan onder de naam Gallup Global Strengths Coach course (GGSC). Leeuwendaal is de licensed partner van Gallup voor het Nederlandse taalgebied. Wij verzorgen in nauwe samenwerking met Gallup de op Nederland toegespitste en Nederlandstalige opleiding, voorheen bekend als Versnelde Opleiding Strengthscoaching. Een pittige, vijfdaagse opleiding tot Gallup-Certified Strengths Coach, die deelnemers verrijkt met zeer veel direct toepasbare inzichten en vaardigheden, stevig gebaseerd op meer dan veertig jaar research door Gallup.

Informatiewebinar GGSC dinsdag 1 oktober 2024 om 15:30-16:30

Samen met organisatieadviseur Amy van der Hulst en één van de trainers ontdek je wat de opleiding inhoudt en wat deze jou oplevert. Je maakt kennis met de uitgangspunten van strengthsbased werken en natuurlijk kun je al jouw vragen stellen.
Meld je nu aan op deze pagina.

Voor wie?

Leidinggevenden

De opleiding verschaft je de kennis, het inzicht en de vaardigheden die vereist zijn om talenten van medewerkers te ontdekken, te waarderen en te benutten. In dienst van hun individuele opgave, de teamopgave en de performance van de organisatie. Met deze opleiding leg je het fundament voor een moderne, positieve en waarderende stijl van leidinggeven. Het zal je helpen om individuele prestaties én de teamprestatie te versterken.

HR-professionals

Je zult de waarde van een positieve, waarderende aanpak ontdekken die gericht is op het benoemen, het ontwikkelen en benutten van alle beschikbare talent. Je leert hoe je daadwerkelijk een significante performance-verbetering realiseert. Voor de moderne organisatie die graag ziet dat medewerkers de regie pakken over hun eigen loopbaan, is deelname aan deze opleiding een ware eye opener.

Coaches

Als Gallup-Certified Strengths Coach heb je een streepje voor op andere coaches. De opleiding staat zeer hoog aangeschreven, de methodiek is bijzonder rijk en genuanceerd. Als strengthscoach focus je vooral op alles wat wél goed gaat, waar mensen wél goed in zijn en hoe ze daarin nog beter kunnen worden. En die aanpak is heel inspirerend en activerend.

Programma

De opleiding biedt vijf intensieve en inspirerende dagen vol kennis over talentgericht werken, instrumenten, technieken, coachervaringen en uiteraard het opdoen van praktijkervaring met de toepassing van dat alles. Zowel individueel als samen met andere deelnemers en met behulp van interactieve werkvormen. De eerste, derde en vijfde dag is in fysieke samenkomst op locatie. De andere dagen zijn online.

Week 1
Dag 1
De basis van strengthscoaching. Help jouw medewerker of coachee de talenten te benoemen.
Dag 2
Help jouw medewerker of coachee zijn of haar talenten te waarderen en succesvol te benutten.
Dag 3
Verdieping & praktische ervaring opdoen met strengthscoaching.
Week 2
Dag 1
Strengthscoaching van managers aan de hand van zijn of haar talenten en die van het team.
Dag 2
Strengthscoaching van teams met behulp van vier krachtige teamsessies.

Alle deelnemers vullen voorafgaand de CliftonStrengths in. De uitkomsten bespreken we met elkaar en vormen een rode draad in de opleiding. Naast het coachen van individuen, managers en teams op hun CliftonStrengths, leer je ook je eigen strengths kennen en bewust in te zetten om je professionele doelen te realiseren.

Certificering in drie stappen

Deze opleiding is de eerste en voornaamste stap in de erkenning tot Gallup-Certified Strengths Coach. Je maakt de certificering compleet door na de opleiding een online examen af te leggen en een zestal coachgesprekken te voeren (niet inbegrepen).

De opleiding is geaccrediteerd door de Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie. Sta jij als TP’er ingeschreven in het Register Toegepast Psycholoog NBTP dan worden er na de opleiding 50 punten toegekend.

Investering opleiding in 2024

€ 6.950,- (vrijgesteld van btw).

Wij bieden een volumekorting van 5% op het tarief van elke deelnemer bij aanmelding van vijf of meer deelnemers van dezelfde organisatie voor dezelfde opleidingsweek.


Ervaringen van deelnemers aan voorgaande edities

Een ontzettend inspirerende opleiding, met een leuke groep deelnemers en goede trainers. Ik was zelf al bekend met de CliftonStrengths maar door deze opleiding kan ik meer diepgang in mijn trainingen en coachsessies brengen. Je krijgt veel informatie, achtergrond en materialen aangereikt, wat ik een verrijking vind. Ik heb het als een cadeautje ervaren en kijk er naar uit om met het Strengths gedachtegoed binnen de Gemeente Amersfoort aan de slag te gaan.
Moniek van Laarhoven, Loopbaanadviseur en trainer talentontwikkeling bij Gemeente Amersfoort

 

De opleiding voor Gallup-certified Strengthscoach van Leeuwendaal heeft mij niet alleen veel inzicht gegeven over de kracht van mijn eigen talenten, maar ook van de andere talenten. Zo kan ik niet alleen gaan coachen, maar zie ik ook nog beter wat mijn collega’s zo waardevol en krachtig maakt. De opleiding zelf schetste ook een mooi toekomstbeeld van wat een organisatie die met Gallup werkt kan zijn: een warm bad met oog voor elkaar, waardering en ruimte voor je talenten.
Miranda Ris, HR coordinator bij Acto Automatisering B.V.

Leeuwendaal Gallup LicenseeSeal GGSC

Download de brochure
Meer informatie over deze opleiding vind je in onze brochure.
Download

Kies jouw startmoment

Opleiding

Gallup Global Strengths Coach (GGSC) opleiding

17, 18, 19, 24 en 25 juni 2024
Volgeboekt
Opleiding

Gallup Global Strengths Coach (GGSC) opleiding

11, 12, 13, 18 en 19 november 2024

We faciliteren deze opleiding, meerdere malen per jaar. Heb je specifieke behoeften, neem contact met ons op voor verdere mogelijkheden.