Leeuwendaal Logo

Strengthscoaching

Heb je wel eens in je werk dat de tijd voorbij vliegt omdat je er helemaal in opgaat? Of dat bepaalde taken je veel gemakkelijker afgaan dan andere? Grote kans dat je op die momenten vanuit je talent werkt.

Mensen die hun talenten goed kennen en bewust inzetten, hebben meer plezier in hun werk en krijgen er energie van. Bovendien worden ze dan steeds beter in wat ze doen en is hun talent steeds zichtbaarder.

Met strengthscoaching kijk je naar hoe je jouw doel kunt bereiken op een manier die bij jou past. Omdat je jouw talenten daarvoor kunt inzetten. Vanuit een bewezen positieve en inspirerende aanpak voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Geschikt voor individuele medewerkers, managers en teams.

Van zijn naar doen

Vaak onderschatten we de kracht van onze talenten. Omdat we bepaalde dingen van nature onbewust ‘gewoon’ zo doen, zo aanvoelen en zo bedenken. Omdat we nou eenmaal zo zijn. Niks bijzonders voor jou misschien, maar wel voor een ander. Jouw manier van werken en in het leven staan, wordt sterk beïnvloed door je talenten, kennis en vaardigheden. En vooral ook door wat je daar allemaal mee doet.

Haal het beste uit jezelf

Dat is waar strengthscoaching over gaat. Hoe benut jij doelgericht jouw talenten?
Je leert jouw talenten kennen en bewust inzetten op het juiste moment in de juiste dosering. En ook hoe ze je helpen je valkuilen te ‘managen’. Zodat je optimaal kunt presteren, successen behaalt en daar steeds meer plezier en energie van krijgt.

Iedereen heeft talenten, en het ene talent is niet beter dan het andere. Jouw talenten zijn vooral jouw grootste kans op succes.

Werken en ontwikkelen vanuit strengths heeft een aantoonbare positieve invloed op de verbondenheid tussen mens en organisatie (engagement) en leidt tot betere prestaties dan een aanpak die erop gericht is zwaktes te repareren.

Strengthscoaching maakt je sterker

Je start met het invullen van de CliftonStrengths-vragenlijst op een moment en plek waar het jou uitkomt. De resultaten zie je direct na afloop in je eigen leeromgeving. Vervolgens ga je in gesprek met je coach om de resultaten te interpreteren en te reflecteren op jouw gedragspatronen. Je doorloopt drie fasen:

  1. Benoem je talent. Je leert eerst jouw talenten kennen en kijkt wat ze voor je betekenen.
  2. Waardeer je talent. Je gaat jouw talenten waarderen en delen. Je krijgt inzicht in hoe je hiermee het verschil maakt in de uitvoering van je werkzaamheden, je sociale contacten en relaties, en de manier waarop je beslissingen neemt.
  3. Benut je talent. Je ontdekt hoe je jouw talenten nog beter kunt benutten en doelgericht kunt ontwikkelen tot strengths.

De frequentie van de gesprekken stem je af met je coach (bijvoorbeeld eens in de 2 à 3 weken). Een traject bestaat vaak uit vier gesprekken.