Leeuwendaal Logo

Teamcoaching

Mensen die hun talenten goed kennen en bewust inzetten, halen meer plezier, energie en resultaat uit hun werk. Ze worden steeds beter in wat ze doen en hun talent wordt alsmaar zichtbaarder.

Met teamcoaching helpen we teams om alle strengths van alle teamleden maximaal te benutten voor het vervullen van de gezamenlijke opgave. Teamleden ontdekken hun talenten en leren hoe ze deze verder kunnen ontwikkelen. Ze leren hun strengths bewust in te zetten, op het juiste moment en in de juiste dosering. Maar vooral ook: ze worden zich bewust van elkaars strengths en van de ware kracht van het team. We helpen hen de teamopgave te vervullen.

Het team doorloopt de volgende stappen tijdens de coaching:
  1. Alle teamleden vullen de CliftonStrengths-vragenlijst in. We bespreken en duiden de uitkomsten met hen in een Discovery (max 30 mensen) of in individuele gesprekken.
  2. We maken het team vertrouwd met de uitgangspunten van ontwikkeling op basis van strengths. De kern: werken en ontwikkelen vanuit strengths heeft een aantoonbare positieve invloed op de relatie tussen mens en organisatie (engagement) en het leidt tot betere prestaties dan een aanpak die erop gericht is zwaktes te repareren.
  3. We benoemen en waarderen ieders Top 5- talenten die we aan het licht hebben gebracht met CliftonStrengths.
  4. Vanuit de kracht van ieders talenten identificeren we effectieve samenwerkingsrelaties. De teamleden leren de collectieve strengths (het DNA) van het team kennen en waarderen en we helpen hen deze te koppelen aan de teamopgave, aan de rollen en de taken. Ze leren hoe ze individueel en als team hun strengths kunnen benutten en ontwikkelen, hoe ze het beste uit zichzelf en uit het team kunnen halen.

Teamcoaching kunnen we zowel online als live verzorgen.
De teamcoach blijft op afroep beschikbaar als het team behoefte heeft aan begeleiding.
Ter verdieping van de teamcoaching kunnen we aansluitend individuele coaching aanbieden van één of meerdere teamleden.

Het resultaat

Teamcoaching op basis van strengths maakt het team aanzienlijk sterker en beter in staat om de teamopgave te vervullen. Het team presteert optimaal en de teamleden halen meer plezier, energie en resultaat uit hun eigen werk en uit de samenwerking.