Leeuwendaal Logo

Het beste van jezelf

Wat brengt mensen tot uitzonderlijke prestaties? Wat doen uitblinkers anders dan anderen? Wat kunnen we van ze leren?

Cover Het beste van jezelf

Een boek van Ronald Giphart over het ontdekken, ontwikkelen en benutten van talent.

Boordevol inspiratie en waardevolle lessen

Leeuwendaal werkte samen met schrijver Ronald Giphart aan zijn nieuwe boek Het beste van jezelf. Dertien succesvolle Nederlanders lieten hun talenten door ons analyseren en Ronald voerde indringende gesprekken met hen. Het Beste van jezelf is een boek boordevol inspiratie en waardevolle lessen.

Doelen realiseren

Het beste van jezelf bestaat uit twaalf interviews, voorzien van een inleiding en een nabeschouwing. De geïnterviewden zijn allen uitblinkers in hun vakgebied, mensen van naam en faam. Voorafgaand aan het interview hebben ze deelgenomen aan een CliftonStrengths-meting. De gesprekken spitsen zich toe op de wijze waarop zij hun talenten, al dan niet bewust, steeds aanwenden om hun professionele doelen te realiseren.

Lees en leer jezelf nog beter kennen

Een onfeilbaar recept voor topprestaties ontdekte Giphart niet. Maar wat deze dertien mensen gemeen hebben: bewust of onbewust werpen ze telkens weer hun krachtigste mix van talenten in de strijd om hun professionele doelen te realiseren. Door te doen waar ze goed in zijn en waar ze plezier aan beleven, halen ze het beste uit zichzelf en uit de samenwerking met anderen.
Hoe ook jij je eigen talenten kunt ontdekken en er meer gebruik van kunt maken? Dat kun je lezen in dit boek dat je zeker nieuwe en inspirerende inzichten zal bieden.
Bestel het boek nu hier.

small Foto Ronald Giphart Bas Losekoot Leeuwendaal Het beste van jezelf

12 Meeslepende gesprekken

Dit zijn de mensen die Ronald Giphart heeft geïnterviewd:

 • Ahmed Marcouch (burgemeester)
 • Annette Mosman (CEO)
 • Arne Slot (voetbaltrainer)
 • Carola Schouten (vicepremier)
 • Emile van der Staak (chefkok)
 • Feike Sijbesma (bestuursvoorzitter)
 • Giovanca Ostiana (zangeres en presentator)
 • Marion Koopmans (viroloog)
 • Niels van der Laan en Jeroen Woe (duo-interview met dit cabaretduo)
 • Peter van Uhm (oud-commandant der strijdkrachten)
 • Rahma el Mouden (ondernemer)
 • Suse van Kleef (presentator)

Fotograaf Bas Losekoot maakte schitterende portretten die dit bijzondere boek nog specialer maken.

Over Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) debuteerde in 1992 met Ik ook van jou. Daarna volgden de romans Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005) en vele andere boeken.
Als writer in residence werkte hij in het najaar van 2021 bij Leeuwendaal. Zonder enige beperking mocht hij meedraaien tijdens assessments, de werving en selectie van bestuurders, een fusiebespreking tussen schooldirecteuren, het ontwikkelen van een nieuw functiegebouw, de aftrap van een groot leiderschapstraject en vele andere spannende bijeenkomsten. Hij maakte kennis met een wereld waarvan hij zich altijd slechts een vage voorstelling had gemaakt en die hem onmiddellijk mateloos fascineerde. Zijn observaties, overpeinzingen, de geleerde lessen en de verworven (zelf)inzichten vonden hun weg naar dit boek. Lees meer >>

Zelf strengthscoach worden?

Een strengthscoach helpt mensen hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen tot sterke punten (strengths) en deze gericht in te zetten om hun professionele doelen te realiseren. Dat heeft als resultaat dat zij meer plezier en voldoening putten uit hun werk, duurzamer tot goede prestaties komen en succesvoller zijn in wat ze doen.
Leeuwendaal verzorgt in nauwe samenwerking met Gallup de op Nederland toegespitste en Nederlandstalige opleiding tot strengthscoach, de GGSC. Voor leidinggevenden, HR-professionals en zelfstandige coaches. Hier lees je er alles over.