Leeuwendaal Logo

Strengths assessment

Talent is een natuurlijke aanleg om op een bepaalde manier te denken, te voelen en te doen. Talent zorgt ervoor dat mensen, teams en organisaties tot bloei komen.

 

Maar veel professionals zijn zich nog onvoldoende bewust van hun eigen talenten en kunnen deze daardoor niet ten volle benutten. Het strengths-assessment helpt deelnemers om hun talenten te ontdekken, te omarmen en te richten en daarmee hun professionele doelen te realiseren.

Het biedt de deelnemer niet alleen inzicht, maar ook een concreet en praktisch plan om:

  • zijn unieke toegevoegde waarde te ontdekken
  • tot optimale prestaties te komen in zijn functie of beroep
  • effectiever te zijn
  • zijn duurzame inzetbaarheid te waarborgen
  • bevlogen, sterk en gezond te blijven

Een strengths-assessment is anders dan een regulier assessment. De deelnemer en zijn talenten staan centraal, niet de competenties of het functieprofiel. Het is een unieke kans om een diepgaand inzicht te krijgen in de eigen talenten en een persoonlijk ontwikkelplan op te stellen dat werkt.

Presteren op de toppen van je kunnen

Voor dit assessment zetten we CliftonStrengths in. Dit befaamde instrument heeft wereldwijd al tientallen miljoenen professionals geholpen hun strengths te identificeren, te ontwikkelen en te waarderen. CliftonStrengths onderzoekt persoonlijkheidsfactoren vanuit het perspectief van de positieve psychologie, gebaseerd op 40 jaar onderzoek naar de sterke punten van mensen.

Het strengths-assessment omvat verder een uitgebreide voorbereidingsmodule, persoonlijkheidsvragenlijsten en praktijksimulaties die nauw aansluiten bij de strengths van de deelnemer.
Het rapport dat het strengths-assessment oplevert, is een coproductie van de deelnemer en de psycholoog. Het biedt een concreet persoonlijk ontwikkelplan, een roadmap voor de verdere ontwikkeling en de inzet van strengths voor het realiseren van professionele doelen.
De deelnemer krijgt toegang tot een app die hem helpt om continu te leren hoe hij zijn strengths nog verder kan ontwikkelen en beter kan benutten.

Het strengths-assessment stelt uw medewerkers in staat om professionele groei te realiseren en te presteren op de toppen van hun kunnen.