Leeuwendaal Logo
Stichting Blick op Onderwijs
Stichting Blick op Onderwijs zoekt een:

Lid raad van toezicht (Financiën)

Leeuwendaal zoekt voor BLICK op onderwijs een lid raad van toezicht.
Ervaren toezichthouder met kennis van financiën

De organisatie

Stichting BLICK op onderwijs (hierna; BLICK) is een koepel van openbare scholen in het primair en voortgezet onderwijs in de gemeenten Krimpen en Capelle aan den IJssel. BLICK is in 2016 ontstaan uit de fusie van de rechtsvoorgangers Stichting Openbaar Primair Onderwijs Capelle en Krimpen aan den IJssel (OPOCK) en de Stichting Voortgezet Onderwijs Capelle aan den IJssel (VOCA).

BLICK staat voor ‘Boeiend Leren in Capelle en Krimpen’. BLICK biedt kwalitatief goed openbaar basisonderwijs aan kinderen van 4 tot en met 18 jaar en is al jarenlang een belangrijke en toonaangevende onderwijsinstelling in de regio. Circa 400 medewerkers verzorgen dagelijks boeiend onderwijs aan ruim 3.300 leerlingen.

De stichting omvat tien scholen in Capelle en Krimpen aan den IJssel: acht openbare basisscholen, één school voor speciaal basisonderwijs en één school voor voortgezet onderwijs, het EYE College. Een paar scholen zitten op meerdere locaties.

De raad van toezicht

De raad van toezicht bestaat momenteel uit vijf leden inclusief de voorzitter. Het is een hecht team waarin op professionele en betrokken wijze met elkaar invulling wordt gegeven aan de positie en toezichthoudende taken van de raad. De leden van de raad van toezicht hebben een zittingstermijn van vier jaar met de mogelijkheid tot verlenging met maximaal nog vier jaar.

De vacature ontstaat in december 2023 doordat een lid van de raad van toezicht dan zijn tweede termijn heeft vervuld. We streven naar de aanstelling van de opvolger medio 2023 zodat het aantredend lid zich kan inwerken in het tweede deel van het jaar. De nieuwe toezichthouder is lid van de auditcommissie. De formele benoeming ziet op de start per 1 januari 2024.

Verwachtingen ten aanzien ieder lid

De individuele leden van de raad van toezicht vullen elkaar qua competenties aan en zijn in staat om met elkaar samen te werken. Elk lid van de raad van toezicht:

  • Opereert onafhankelijk, zonder last of ruggespraak.
  • Is in staat de bestuurder te adviseren bij de uitoefening van zijn functie.
  • Staat open voor dialoog met en geeft verantwoording aan belanghebbenden, zoals ouders en de lokale gemeenschap.
  • Onderscheidt de rol van intern toezichthouder ten opzichte van de rollen van de bestuurders en het management en handelt daarnaar.
  • Bewaakt de leidende principes van de stichting en bevraagt de bestuurders op de realisatie daarvan.
  • Is in staat de dialoog met de bestuurders te voeren en neemt daarbij ook zelf initiatieven.
  • Staat open voor de dialoog met de medezeggenschap.

Functie-eisen

De gevraagde specifieke eisen die bij deze positie horen, zijn:

  • Ruime werkervaring op strategisch niveau binnen een financiële functie of in de bedrijfsvoering in een organisatie van vergelijkbare complexiteit en omvang zoals BLICK;
  • Beschikt over minimaal enkele jaren toezichthoudende ervaring.
  • Beschikt over actuele of in het verleden opgedane kennis omtrent de bekostiging van het onderwijs, bij voorkeur het primair en/of voortgezet onderwijs.
  • Je hebt kennis van/ervaring met veranderprocessen en organisaties in ontwikkeling.
  • Bekendheid, zo mogelijk verbinding (door werk of andere omstandigheden) met de regio Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel is een pré.
  • Je bent in voldoende mate beschikbaar voor de invulling van de positie.
  • Je voelt je thuis in een multiculturele omgeving.
  • Onderschrijft het gedachtengoed van het openbaar onderwijs.

Gezien de samenstelling van de raad en de diverse maatschappelijke context van BLICK, worden kandidaten met een multiculturele achtergrond nadrukkelijk opgeroepen te reageren.

Honorering

Bij BLICK kun je als toezichthouder echt bijdragen aan goed openbaar onderwijs voor de kinderen in de diverse samenleving van Capelle en Krimpen aan den IJssel. Je maakt deel uit van een ervaren en betrokken team van toezichthouders.

De leden van de raad van toezicht ontvangen een bijdrage van jaarlijks € 7.250,--.

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je boven aan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Marcel ten Berge, senior adviseur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met hem contact opnemen en voor vragen over de procedure met Robin de Boer, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 7 mei 2023.

Locatie: Capelle aan den IJssel
Functieomvang: Parttime
Sluitingdatum: 07-mei-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023