Leeuwendaal Logo

Mid-career employability

Wil je je bezinnen, reflecteren op jezelf en op jouw loopbaanontwikkeling? Dan is dit programma iets voor jou. Wij zorgen ervoor dat je nieuwe inspiratie opdoet en nieuwe kansen voor jezelf creëert. En dat je bewuste keuzes maakt en met plezier je unieke talenten succesvol blijft inzetten.

 

In dit programma staat het versterken van je regie op je loopbaan centraal. We beantwoorden samen met jou de essentiële vragen. Wat zijn jouw talenten en sterke punten? Wat is jouw perspectief? Hoe wil je het hebben? Wat is voor jou belangrijk in je werk (en in je privéleven) en hoe realiseer je dat op een manier die bij je past? Hoe zorg je ervoor dat je je talenten in je werk kunt inzetten?

Het beantwoorden van deze en andere vragen is onze gezamenlijke ontdekkingstocht.
Wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie vormen daarbij de leidraad:

  • je komt tot bloei als je werk doet dat je goed kunt én waar je energie van krijgt;
  • iedereen heeft talenten. Ken, waardeer en benut ze om je doelen te behalen;
  • het repareren van verbeterpunten kost veel energie en leidt niet tot duurzame resultaten;
  • talenten ontwikkelen tot sterke punten (talenten die je bewust kunt inzetten) geeft werkplezier en leidt tot mooie prestaties.
Het resultaat: lekker werken, prima presteren

Na afloop van het programma is jouw zelfinzicht gegroeid. Je weet wat je goed kunt en waar je energie van krijgt. En je weet: zó benut ik mijn talenten maximaal, dit is wat ik wil en kan, hier ga ik voor.

Jouw blikveld is verruimd en je ziet nieuwe kansen. Dat stelt je in staat om zelf jouw loopbaan vorm te geven en stappen te zetten vanuit persoonlijk leiderschap. Je kunt jezelf authentieker en energieker profileren. Je bent zelfbewuster en actiever bezig om vitaal te blijven – in je werk en ook daarbuiten.

Stap 1: jouw zelfinzicht versterken

We kijken eerst terug. Welke stappen heb je gezet? Waarom heb je die keuzes gemaakt? Hoe bewust waren die keuzes? Wat hebben ze je opgeleverd? Welke successen heb je bereikt?

Vervolgens kijken we vooruit. Welke waarden wil je in jouw werk realiseren? Wat wil jij bijdragen? Wat vind je belangrijk? Wat zijn jouw toekomstwensen?
We kijken naar jouw talenten en kwaliteiten. Die talenten achterhalen we met CliftonStrengths, aangevuld met een of meerdere coachgesprekken over de uitkomsten. Dat noemen we Strengths Coaching. Het is een bewezen positieve en inspirerende aanpak voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het doel is om jouw talenten – de dingen die je van nature goed kunt en die je energie geven – uit te bouwen tot sterke punten, strengths. Het ontdekken, benoemen en gericht inzetten van jouw unieke strengths helpt je om jouw doelen te bereiken.

Het Mid-career employability programma helpt je om jouw unieke talenten te (her)ontdekken en deze gericht in te zetten in jouw werk waardoor je met meer plezier je doelen realiseert

Stap 2: jouw unieke talenten inzetten in je werk

De tweede stap is ontdekken hoe en waar je je talenten wilt inzetten. Wij helpen je om zelf de regie over je loopbaan te nemen op een manier die bij jou past. Ben je analytisch ingesteld, dan gaan we op analytische wijze met je naar de arbeidsmarkt kijken. Ben je meer van relaties, dan is met anderen in gesprek gaan voor jou waarschijnlijk een betere manier om te ontdekken wat er mogelijk is. Afhankelijk van jouw wensen bekijken we hoe je je binnen je huidige functie optimaal kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk kunt aanpassen door taakverrijking. Maar misschien kom je wel tot de conclusie dat je op zoek wilt gaan naar een andere functie of werkomgeving.

 Stap 3: het realiseren van jouw doelen

Nu gaat het om het daadwerkelijk realiseren van jouw doelen. Onze ondersteuning hangt af van jouw wensen. We kunnen je helpen een goed gesprek met je leidinggevende te voeren om iets in je huidige werk te veranderen, maar ook bij het vinden van een andere baan of het starten van een eigen bedrijf. Met alles wat daar bij komt kijken: jouw positionering op de arbeidsmarkt, het zoeken van vacatures, het schrijven van een brief en cv, een sterk LinkedIn-profiel opstellen en jezelf goed presenteren in een netwerk- of sollicitatiegesprek.

Heb je ook behoefte aan feedback over jouw vaardigheden, dan kun je daarnaast kiezen voor een strengths assessment. We vertellen je er graag meer over.