Leeuwendaal Logo
Nieuws

Investeren in de toekomst

Publicatiedatum: 28-02-24
Header Investing in the Future V1

De laatste decennia is de rol van managers sterk veranderd en hebben bovendien veel midden-managers het veld moeten ruimen ten gunste van bijvoorbeeld zelfsturende teams. Dat heeft lang niet altijd tot de gewenste duurzame verbeteringen geleid. Want wat blijkt? Niets of niemand is zo bepalend voor het ‘engagement’ (oftewel de verbondenheid), en daarmee voor het duurzaam presteren van teams als de direct leidinggevende.
Van alle factoren die het engagement van medewerkers bepalen, is de invloed van managers met afstand het grootst (70%). Logisch, want zij hebben de unieke positie om de praktijk van alledag te verbinden met de strategie. Vanuit die verbinding kunnen zij als geen ander hun mensen begeleiden in hoe om te gaan met de soms snelle of complexe verschuivingen in verwachtingen en in hun ontwikkeling en groei.
Managers verdienen dan ook onze aandacht en steun. Op een manier waarop zij gezien worden in hun eigen verbondenheid. Zodat zij vanuit hun rol effectief kunnen bijdragen aan een veerkrachtige organisatie.

Essentiële vraagstukken

Met onderzoek onder een miljoen managers in meer dan honderdduizend organisaties wereldwijd, heeft Gallup blootgelegd hoe excellent leiderschap eruitziet, nu en in de toekomst.
Hoe kunnen leidinggevenden in een organisatie excelleren? Op uitnodiging van Leeuwendaal komt Gallup’s expert Dean Jones over uit Amerika. Op 23 april aanstaande behandelt hij onder andere deze essentiële vraagstukken:
· Hoe het komt dat het engagement wereldwijd afneemt en hoe we die trend kunnen keren.
· Waarom consequente aandacht voor de ontwikkeling van leidinggevenden cruciaal is.
· Op welke manier leidinggevenden als verbinders elke dag het verschil kunnen maken.
· Wat de zeven vereisten van het leiderschap van de toekomst zijn.
· Hoe u uw leidinggevenden kunt helpen in het ontdekken van hun eigen unieke effectieve leiderschapsstijl.

Over Dean Jones

Dean Jones is senior learning expert bij Gallup, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en innovatie van Gallup’s wereldwijde learning and development strategy voor executives en managers. Hij is tevens voorzitter van Gallup’s Diversity Advisory Council. Dean put uit meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling en leiderschap, een uitgebreid trackrecord in zowel het publieke als private domein en directe toegang tot de meest recente inzichten uit onderzoek. Niet alleen zijn kennis, maar ook zijn bevlogen vertelstijl, maakt hem altijd één van de best bezochte en hoogst gewaardeerde sprekers op de jaarlijkse Gallup At Work Summit in Nebraska waar leiders, HR-directeuren en coaches van over de hele wereld naartoe komen.
Dean Jones Gallup op bezoek Leeuwendaal

Zijn CliftonStrengths Top 5:
Actiegerichtheid | Focus | Woo | Strategisch | Relatievorming

Deelname aan deze kennissessie is op uitnodiging. Wil je meer weten over deze kennissessie? Neem dan gerust contact met ons op via events@leeuwendaal.nl