Leeuwendaal Logo

Paul Cremers Lezing

IconOntwikkelenSquare

Op 4 april jl. vond de Paul Cremers Lezing 2022 plaats. Na een pauze van twee jaar konden wij elkaar eindelijk weer live ontmoeten!

Het moest een zinnige, stijlvolle en smakelijke lezing zijn die misschien ook wat zou schuren. Mede dankzij de inleidingen en reflecties over de bedoeling van de decentralisatie in 2015 van Jantine Kriens en Martin van Rijn ontstond in plaats van schuren eerder energie om krachtiger te (be)sturen op een goede uitvoering ervan. Met de oorspronkelijke bedoeling lijkt niets mis, maar het vraagt professionaliteit binnen alle gemeenten, ‘ego-beteugeling’, een maatschappij die niet uitgaat van individueel ‘recht hebben op’, maar op ‘behoefte aan’ en een fikse stimulans van informele inzet onderling en leren omgaan met ongelijkheid. Anders lukt het niet.


 

Wij kijken terug op een prachtige lezing in een geweldige ambiance die ons allen inspireert om vanuit onze verantwoordelijkheid en professionaliteit nog meer naar elkaar om te kijken. Met het zinnige, stijlvolle en smakelijke kwam het in Het Leerhotel Het Klooster, met de betoverende muzikale bijdrage van Hanne en MAZE Voices, ook helemaal goed!

Wij kijken alvast uit naar de volgende Paul Cremers Lezing 2023! 

Namens het Paul Cremers Lezing comité,

Micha van Akkeren (Beweging 3.0)
Monique Cremers (Amsta)
Elizabeth de Jong (Leeuwendaal)
Patty van Belle-Kusse (PattyvanBelle)
Sam Schoch (Middin)
Evonne Opstelten (Beweging 3.0)
Eva Nowee (Leeuwendaal)

Gerelateerde diensten

Over de Paul Cremers Lezing

Pauil Cremers levensloop

De jaarlijkse Paul Cremers Lezing is een eerbetoon aan een zeer gewaardeerd ‘andersdenker’ in de zorg die in 2002 overleed: Paul Cremers. De eerste editie vond plaats in 2003. Van meet af aan werden de lezingen druk bezocht en vonden de gepubliceerde teksten gretig aftrek. Daarmee is deze jaarlijkse lezing niet alleen een mooie herinnering aan Paul, maar vooral ook een telkens terugkerende bron van inspiratie voor ons allen.