Leeuwendaal Logo

Paul Cremers Lezing 2023

Datum en tijd: maandag 3 april. Inloop vanaf 15.30 uur, het programma start om 16.15 uur
Locatie: Leerhotel Het Klooster in Amersfoort
Aanmelden: hieronder via het formulier

Vertrouwen en Verraad

Een spannend en uitdagend thema!
We hebben er allemaal mee te maken: het appèl om vertrouwen te hebben en tegelijkertijd soms het gevoel je verraden te voelen. Hoe zit dat? En hoe verhouden vertrouwen en verraad zich tot elkaar? Hoe verhouden wij ons hiermee en wat betekent dit in het besturen van organisaties in deze tijd?
Wie vertrouwen wij? En zijn wij te vertrouwen?

Maandag 3 april vindt de Paul Cremers Lezing weer plaats. Dit keer geven Pieter Hilhorst en Johan Fretz vanuit eigen perspectief en uniek talent een inleiding op het levende thema ‘vertrouwen en verraad’. Met hun eigen ervaringen en denkbeelden zijn zij in staat om ons aan het denken te zetten en uit te dagen de blik naar binnen te werpen en dan ook weer naar buiten, naar onze cirkel van invloed.

In de maatschappij wemelt het van niet-ingeloste verwachtingen, het lijkt erop dat meer mensen uitgaan van het gevoel dat hen hoe dan ook onrecht wordt aangedaan, dat er per definitie sprake is ongelijkwaardigheid. Het gaat dan vooral om instanties, instituties en de overheid. Onverlet dat laatstgenoemden waaronder wij, het hier ook ‘naar gemaakt hebben’, althans hier zijn diverse voorbeelden te noemen, lijkt het interessant naar oorzaken op zoek te gaan. Om te begrijpen, om er iets mee te doen. Ieder mens wil vertrouwd worden, immers het grootste goed om betekenisvol te kunnen zijn. In de zorg, in het sociaal domein, juist daar waar het gaat om kwetsbaarheid en relaties die gebouwd zijn op vertrouwen. En ook hoe stellen wij onszelf op, hoe vertrouwen wij en zijn we ons bewust van onze invloed?
Kortom, voldoende pittige prikkeling om elkaar onder genot van wijn, spijs en muziek te ontmoeten in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.

U bent vanaf 15.30 uur welkom, het programma start om 16.15 uur.
Aanmelden kan hieronder met het formulier.

Hopelijk tot 3 april!
Het bestuur van de Paul Cremers Lezing
Patty van Belle
Monique Cremers
Micha van Akkeren
Sam Schoch
Manon Min

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Factuuradres*
Glutenvrij, lactosevrij of anderszins?

 

Over de Paul Cremers Lezing

Pauil Cremers levensloop

De jaarlijkse Paul Cremers Lezing is een eerbetoon aan een zeer gewaardeerd ‘andersdenker’ in de zorg die in 2002 overleed: Paul Cremers. De eerste editie vond plaats in 2003. Van meet af aan werden de lezingen druk bezocht en vonden de gepubliceerde teksten gretig aftrek. Daarmee is deze jaarlijkse lezing niet alleen een mooie herinnering aan Paul, maar vooral ook een telkens terugkerende bron van inspiratie voor ons allen.

Terugblik op de Paul Cremers Lezing 2022

Op 4 april jl. vond de Paul Cremers Lezing 2022 plaats. Na een pauze van twee jaar konden wij elkaar eindelijk weer live ontmoeten!

Het moest een zinnige, stijlvolle en smakelijke lezing zijn die misschien ook wat zou schuren. Mede dankzij de inleidingen en reflecties over de bedoeling van de decentralisatie in 2015 van Jantine Kriens en Martin van Rijn ontstond in plaats van schuren eerder energie om krachtiger te (be)sturen op een goede uitvoering ervan. Met de oorspronkelijke bedoeling lijkt niets mis, maar het vraagt professionaliteit binnen alle gemeenten, ‘ego-beteugeling’, een maatschappij die niet uitgaat van individueel ‘recht hebben op’, maar op ‘behoefte aan’ en een fikse stimulans van informele inzet onderling en leren omgaan met ongelijkheid. Anders lukt het niet.

Wij kijken terug op een prachtige lezing in een geweldige ambiance die ons allen inspireert om vanuit onze verantwoordelijkheid en professionaliteit nog meer naar elkaar om te kijken. Met het zinnige, stijlvolle en smakelijke kwam het in Het Leerhotel Het Klooster, met de betoverende muzikale bijdrage van Hanne en MAZE Voices, ook helemaal goed!

Wij kijken alvast uit naar de volgende Paul Cremers Lezing 2023!

Namens het Paul Cremers Lezing comité,

Micha van Akkeren (Beweging 3.0)
Monique Cremers (Amsta)
Elizabeth de Jong (Leeuwendaal)
Patty van Belle-Kusse (PattyvanBelle)
Sam Schoch (Middin)
Evonne Opstelten (Beweging 3.0)
Eva Nowee (Leeuwendaal)

Gerelateerde diensten