Leeuwendaal Logo

Informatie voor Leeuwendaal Bruist trainees

Ben jij een talentvolle, ambitieuze starter die zich binnen twee jaar wil ontwikkelen tot hr-professional in het publieke domein? Dan laten wij ons graag door jouw talent verrassen! Ontdek hier hoe het traineeship eruit ziet en of het bij jou past.

Als trainee ga je aan de slag met gevarieerde en uitdagende hr-opdrachten bij onze opdrachtgevers in het publieke domein (onderwijs, overheid, zorg) én volg je een persoonlijk en intensief opleidings- en ontwikkelprogramma. Hierdoor ontwikkel jij je sneller dan een ander tot hr-professional. Je wordt in jouw persoonlijke en professionele groei ondersteund door diverse adviseurs binnen Leeuwendaal.

foto Leeuwendaal Bruist trainees april 2024

Wat ga je doen?

Je wordt  tijdelijk ingezet op uiteenlopende hr-opdrachten bij verschillende opdrachtgevers in het publieke domein. Je gaat resultaatgericht, flexibel en daadkrachtig te werk en werpt een frisse blik op hr-vraagstukken. Dit zijn concrete voorbeelden van werkzaamheden die onze trainees op zich nemen:

 • het vervullen van de positie van hr-adviseur of hr Business Partner
 • meewerken aan of het leiden van hr-projecten of vraagstukken.
 • begeleiden van instroom, doorstroom en uitstroom.
 • verbeteren en actualiseren van hr-beleid, regelingen en processen
 • extra power bieden bij het voeren van de personeelsadministratie van A tot Z.
 • uitvoering van hr-gerelateerd onderzoek en geven van advies.
 • uitvoeren van opdrachten op het vlak van HR Analytics.

Naast de externe opdrachten werk je samen met senior adviseurs van Leeuwendaal aan adviesprojecten, zodat je het adviesvak leert kennen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan leiderschapsprogramma’s, functiewaarderingstrajecten, fusies, strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid en diversiteit.

Opleidings- en ontwikkelprogramma

Elke vrijdag staat in het teken van jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast het uitvoeren van opdrachten, ontwikkel je jezelf door deelname aan een opleidings- en ontwikkelprogramma met jouw traineegroep. Dit bestaat onder andere uit trainings- en opleidingsdagen, intervisie, interactieve kennissessies over hr-onderwerpen. Daarnaast word je persoonlijk begeleid door jouw leidinggevende/coach. Ook kun je specifieke kennis ophalen bij de vele ervaren senior adviseurs van Leeuwendaal.

Leeuwendaal is een strengths-based organisatie en daarmee bieden we ook jou de mogelijkheid om te ontdekken wat jouw talenten zijn en hoe je deze talenten optimaal in kunt zetten om tot de beste resultaten te komen.

Als trainee vind je veel steun bij jouw collega-trainees. Op vrijdag komen de trainees samen voor het opleidingsprogramma, maar ook om bij te praten, te sparren over hun opdrachten en interne projecten op te pakken. De trainees hebben een goede band waardoor er een prettige en vertrouwde omgeving ontstaat om je uit te spreken, ervaringen te delen en elkaar een spiegel voor te houden.

Profiel

 • Je hebt maximaal 2 jaar geleden je opleiding afgerond en je hebt een academisch werk- en denkniveau.
 • Je bent 40 uur (minimaal 36 uur) per week beschikbaar.
 • Je hebt de ambitie om je te ontwikkelen tot een breed inzetbare HR professional.
 • Je hebt een flexibele houding. Je bent het grootste deel van de tijd aan het werk op de locaties van onze opdrachtgevers in heel Nederland. Ons kantoor in Utrecht is jouw thuisbasis.

Wij selecteren onder andere op de volgende competenties: resultaatgerichtheid, zelfstartend vermogen, samenwerken, organisatiesensitiviteit, plannen & organiseren, flexibiliteit, analytisch vermogen, stressbestendigheid en zelfreflecterend vermogen.

Na het traineeship

De mogelijkheden zijn enorm! De kennis en ervaring die je opdoet, vormen een mooie basis voor een glansrijke carrière in het hr-vak. Eerder stroomden trainees uit als hr-adviseur, beleidsadviseur, trainer, projectmanager, assessmentpsycholoog, mobiliteitsadviseur of specialist op het gebied van functioneren & belonen, strategie & realisatie of talentmanagement.

Ben jij onze nieuwe Leeuwendaal Bruist HR Trainee?

Meerdere keren per jaar starten we met een nieuwe traineegroep. Op deze pagina kun je de vacature aanklikken en direct solliciteren.

Jorn Diekmeijer

Jorn Diekmeijer

“Als trainee bij Leeuwendaal Bruist geniet ik van onze interne opleidingsdagen op vrijdag. Samen met mede-trainees bespreken we vaak onze opdrachten, wat enorm leerzaam en leuk is.
De opdrachten die ik bij verschillende interessante opdrachtgevers uitvoer, dagen me echt uit aangezien ik veel verantwoordelijkheid krijg. Gelukkig is de begeleiding van zowel de leidinggevenden als de adviseurs van Leeuwendaal heel fijn. Ze staan altijd klaar om te helpen en je leert al snel wie je waarvoor kan benaderen. Zo heb ik nu elke vrijdag een uur ingepland met een adviseur van Leeuwendaal om te sparren over functiezaken op mijn opdracht. De uitjes met de traineegroep zijn ook top. Het is leuk om zowel buiten als tijdens het werk samen te komen, te ontspannen en onze banden te versterken. Kortom, Leeuwendaal Bruist biedt me niet alleen een leerzame ervaring, maar ook gezelligheid.”

Anneloes van Dijk

“Wat ik zo bijzonder vind aan het Bruist traineeship? Met name de mogelijkheid om eigen keuzes te maken en zo je eigen traject vorm te geven op basis van individuele interesses en ambities. Vier dagen in de week zet je je in voor opdrachtgevers in de zorg, overheid en onderwijs. Hier doe je in korte tijd waardevolle ervaring op. Daarnaast focus je tijdens dit traineeship op je persoonlijke ontwikkeling.
Door de hoeveelheid aan ervaringen word je steeds bewuster van je talenten en leer je hoe je deze in kunt zetten om tot duurzame resultaten te komen. Bovendien is er op de vrijdagen voldoende tijd om een hechte band op te bouwen met mede-trainees en kennis te maken met andere collega’s van Leeuwendaal. De combinatie van persoonlijke vrijheid, focus op ontwikkeling, ervaring bij opdrachtgevers en een inspirerende en gezellige werkomgeving maken voor mij dit traineeship de perfecte match.”