Leeuwendaal Logo

Informatie voor Leeuwendaal Bruist trainees

Ben jij een talentvolle, ambitieuze starter die zich binnen twee jaar wil ontwikkelen tot hr-professional in het publieke domein? Dan laten wij ons graag door jouw talent verrassen! Ontdek hier hoe het traineeship eruit ziet en of het bij jou past.

Als trainee ga je aan de slag met gevarieerde en uitdagende hr-opdrachten bij onze opdrachtgevers in het publieke domein (onderwijs, overheid, zorg) én volg je een persoonlijk en intensief opleidings- en ontwikkelprogramma. Hierdoor ontwikkel jij je sneller dan een ander tot hr-professional. Je wordt in jouw persoonlijke en professionele groei ondersteund door diverse adviseurs binnen Leeuwendaal.

Collage Leeuwendaal Bruist trainees december 2022

Wat ga je doen?

Je wordt  tijdelijk ingezet op uiteenlopende hr-opdrachten bij verschillende opdrachtgevers in het publieke domein. Je gaat resultaatgericht, flexibel en daadkrachtig te werk en werpt een frisse blik op hr-vraagstukken. Dit zijn concrete voorbeelden van werkzaamheden die onze trainees op zich nemen:

 • het vervullen van de positie van hr-adviseur of hr Business Partner
 • meewerken aan of het leiden van hr-projecten of vraagstukken.
 • begeleiden van instroom, doorstroom en uitstroom.
 • verbeteren en actualiseren van hr-beleid, regelingen en processen
 • extra power bieden bij het voeren van de personeelsadministratie van A tot Z.
 • uitvoering van hr-gerelateerd onderzoek en geven van advies.
 • uitvoeren van opdrachten op het vlak van HR Analytics.

Naast de externe opdrachten werk je samen met senior adviseurs van Leeuwendaal aan adviesprojecten, zodat je het adviesvak leert kennen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan leiderschapsprogramma’s, functiewaarderingstrajecten, fusies, strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid en diversiteit.

Opleidings- en ontwikkelprogramma

Elke vrijdag staat in het teken van jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast het uitvoeren van opdrachten, ontwikkel je jezelf door deelname aan een opleidings- en ontwikkelprogramma met jouw traineegroep. Dit bestaat onder andere uit trainings- en opleidingsdagen, intervisie, interactieve kennissessies over hr-onderwerpen. Daarnaast word je persoonlijk begeleid door jouw leidinggevende/coach. Ook kun je specifieke kennis ophalen bij de vele ervaren senior adviseurs van Leeuwendaal.

Leeuwendaal is een strengths-based organisatie en daarmee bieden we ook jou de mogelijkheid om te ontdekken wat jouw talenten zijn en hoe je deze talenten optimaal in kunt zetten om tot de beste resultaten te komen.

Als trainee vind je veel steun bij jouw collega-trainees. Op vrijdag komen de trainees samen voor het opleidingsprogramma, maar ook om bij te praten, te sparren over hun opdrachten en interne projecten op te pakken. De trainees hebben een goede band waardoor er een prettige en vertrouwde omgeving ontstaat om je uit te spreken, ervaringen te delen en elkaar een spiegel voor te houden.

Profiel

 • Je hebt maximaal 2 jaar geleden een WO-opleiding afgerond.
 • Je bent 40 uur (minimaal 36 uur) per week beschikbaar.
 • Je hebt de ambitie om je te ontwikkelen tot een breed inzetbare HR professional.
 • Je hebt een flexibele houding. Je bent het grootste deel van de tijd aan het werk op de locaties van onze opdrachtgevers in heel Nederland. Onze kantoren in Den Haag en Utrecht zijn jouw thuisbasis.

Wij selecteren onder andere op de volgende competenties: resultaatgerichtheid, zelfstartend vermogen, samenwerken, organisatiesensitiviteit, plannen & organiseren, flexibiliteit, analytisch vermogen, stressbestendigheid en zelfreflecterend vermogen.

Na het traineeship

De mogelijkheden zijn enorm! De kennis en ervaring die je opdoet, vormen een mooie basis voor een glansrijke carrière in het hr-vak. Eerder stroomden trainees uit als hr-adviseur, beleidsadviseur, trainer, projectmanager, assessmentpsycholoog, mobiliteitsadviseur of specialist op het gebied van functioneren & belonen, strategie & realisatie of talentmanagement.

Ben jij onze nieuwe Leeuwendaal Bruist HR Trainee?

Meerdere keren per jaar starten we met een nieuwe traineegroep. Op deze pagina kun je de vacature aanklikken en direct solliciteren.

Eloy Uwumarogie

Leeuwendaal - Bruist - Eloy - 500x500

“Het Leeuwendaal Bruist traineeship geeft mij de omgeving en handvatten die ik nodig heb om mezelf op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen. Ik doe leuke, uitdagende opdrachten waarbij ik veel verantwoordelijkheid krijg. Het is voor mij erg belangrijk dat ik ruimte heb om na te denken en hier acties aan te verbinden. Deze ruimte krijg ik binnen het traineeship.
Doordat ik in mijn opdrachten veel nieuwe dingen doe leer ik veel. Ik krijg de kans om te ontdekken hoe ik mijn talenten het beste in kan zetten om tot duurzaam resultaat te komen. Hier spar ik regelmatig over met mijn leidinggevende en wanneer nodig heb ik binnen Leeuwendaal een groot netwerk aan ervaren adviseurs die ik om input kan vragen.
Ik voel me op mijn plek bij Leeuwendaal en ben benieuwd naar wat de toekomst nog zal brengen.”

Lauren Dikmans

Leeuwendaal adviseur Lauren Dikmans 500“Het unieke aan het Bruist-traineeship is dat je het zelf vorm kunt geven. Toen ik begon wist ik dus ook nog niet helemaal wat ik kon verwachten. Samen met mijn begeleider en tijdens de verschillende trainingsdagen en intervisiesessies werd er uitgebreid gesproken over mijn talenten en wat ik graag wilde doen en leren. Hierdoor heb ik diverse interessante, interne en externe opdrachten mogen doen. Deze functies en taken had ik waarschijnlijk als starter niet zo snel gekregen (bijvoorbeeld Projectadviseur voor het landelijke vaccinatieprogramma). Dit zorgde dan ook geregeld voor interessante uitdagingen. Naast de steun van onze managers en senior adviseurs, heb ik tijdens mijn opdrachten ook veel aan mijn mede-trainees gehad. Wij bellen elkaar geregeld op en hebben meetings waarin wij onze opdrachten bespreken. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de (online) uitjes en borrels. Dit traineeship is voor mij de perfecte match omdat het de combinatie bevat van uitdaging, persoonlijke ontwikkeling en veel werkplezier. Bij elke opdracht leer ik niet alleen meer over het (HR-)vak, maar ook over mijzelf en mijn wensen voor een vervolgstap.”