Training Adviesvaardigheden

In deze tweedaagse training leer je om je advies goed af te stemmen op je (interne) klant. Je leert invulling te geven aan je verschillende adviesrollen en daarmee aan te sluiten bij je gesprekspartners. De praktische, effectieve oefeningen kun je meteen na de training in je praktijk toepassen. Daarmee werk je aan het versterken van jezelf in de verschillende adviesrollen.

In deze twee dagen krijg je een helder inzicht in de verschillende fasen in het adviesproces. Je oefent actief de vaardigheden, de die bij elke fase worden gevraagd. Dat doe je met elkaar en met een acteur. De praktische toepassing staat centraal, niet de theorie. Je maakt actief en effectief gebruik van de ervaringen van je mededeelnemers en je leert van elkaar.

Deze training versterkt je adviesvaardigheden. Na de training ben je sterker in het ombuigen, het overtuigen en het aandragen van alternatieven. Je bewaart je rust, met als resultaat dat je advies beter landt.

DOELGROEP

Adviseurs en medewerkers met een adviserende rol of functie die het adviesproces beter willen beheersen.

PROGRAMMA

In twee losse dagen gaan we stap voor stap door het adviesproces. Voorafgaand aan de eerste trainingsdag heb je je al voorbereid via een aantal e-learning opdrachten en vragenlijsten.

De eerste trainingsdag staat in het teken van het overzien van je speelveld als adviseur en de rollen die je hebt als adviseur. Bovendien werk je de eerste dag aan de intake en het managen van verwachtingen. Het helder krijgen van de opdracht en de inzet van onze ‘zeven deugden van effectieve communicatie’ staan daarbij centraal.

De tweede dag gaan we in op het brengen van je advies en het reageren op de reacties die je krijgt. Je leert gebruik te maken van vier verschillende beïnvloedingsstijlen. Je leert hoe je snel kunt zien welke communicatiestijl je klant gebruikt en hoe je daar op kunt aansluiten. In de middag oefen je jouw praktijk-case met een trainingsacteur. Je kunt op een veilige manier oefenen in het voeren van gesprekken met voor jou lastige types gesprekspartners.

Maak kennis met de trainer

Cees Klok

Foto van Cees Klok
Adviseur Telefoon werk: 088 00 868 00 Mobiel: 06 2900 4742
Biography

Cees is een bevlogen en enthousiaste trainer en coach. Hij gelooft in het gebruiken van je talent om meer lol te hebben in je werk en de broodnodige resultaten te boeken. Hij is veelzijdig en heeft al meer dan twintig jaar door heel Nederland gewerkt aan het ontwikkelen van mensen, teams en organisaties. Het gaat hem steeds om het bereiken van doelen en om het bewuster inzetten van je talent om die doelen te bereiken. Bij Leeuwendaal is Cees coördinator coaching. Hij is het eerste aanspreekpunt voor alle vragen over coaching. Na een eerste verkenning van een vraag naar coaching zoekt Cees naar de coach die het best past bij de vraag.