IconOntwikkelenSquare

Essays & podcasts

Het maximaal benutten van talent

Beluister onze podcast over het herkennen van en (samen)werken vanuit talent. Informatie over de CliftonStrengths methodiek, positieve psychologie en ontwikkeling van teams en individuen. Inspiratie door Monique den Uyl en Linde Holtkamp.

 

 

Leeuwendaal Bruist – het hr traineeship van Leeuwendaal

Wat kan de inzet van jong HR-talent voor uw organisatie betekenen? Een gesprek met twee jonge HR-professionals van Leeuwendaal Bruist over hun opdrachten in het publieke domein.
Hoe helpen zij klanten om te excelleren met hun vernieuwende kennis en innovatieve oplossingen? Ook bespreken ze de Denktank, waarmee ze opdrachtgevers kosteloos helpen bij actuele HR-vraagstukken door middel van een bruisende brainstorm of passend advies.

 

 

Serie: over effectief leidinggeven aan teams die remote werken

Door de coronacrisis werkten veel mensen een lange tijd noodgedwongen thuis. Dankzij de vele digitale middelen hoeft fysieke afstand geen probleem te zijn om het werk gedaan te krijgen. Toch ligt verlies aan productiviteit op de loer en bestaat ook de kans dat mensen na verloop van tijd zich wat eenzaam gaan voelen. Een nieuwe uitdaging voor leidinggevenden: hoe zorgt u ervoor dat het team engaged, oftewel verbonden, blijft?
In een serie van zes podcasts ontvangt u concrete tips van Maaike Rutten, één van onze engagement experts.

6. Beïnvloeden

5. Uitvoeren

4. Samenwerken

3. Strategisch denken

2. Met teams leren binnen 4 domeinen

1. Wat kun je leren van de crisis?

6. Samenvatting: verbondenheid

5. Lerend leiderschap

4. Verbindend leiderschap

3. Coachend leiderschap

2. Rustgevend leiderschap

1: Wat is engagement

Strengths -> engagement -> performance

In deze Leeuwendaal-podcast spreekt gastheer Maarten Fijnaut met Amke de Vries (themamanager Strengths & Performance bij Leeuwendaal) over de kracht van strengthsbased werken. Als mensen hun strengths kunnen ontdekken, ontwikkelen en benutten in hun werk, neemt hun verbondenheid (engagement) toe en dat heeft een sterke positieve invloed op de performance.

De Versnelde Opleiding Strengthscoaching (VOS), vandaag bekend als de Gallup Global Strengths Coach opleiding, die Leeuwendaal namens Gallup aanbiedt, leidt deelnemers op tot Gallup-Certified Strengths Coach. Leeuwendaal biedt deze opleiding aan met Nederlandse trainers en Nederlandstalig materiaal.

Sluit Menu