IconOntwikkelenSquare

Versnelde Opleiding Strengthscoaching (VOS)

 Internationaal bekend als Gallup Global Strengths Coach course

Wilt u zelf medewerkers of teamleden verder brengen in hun ontwikkeling? Wilt u als leidinggevende, hr-manager, zelfstandig coach of strengthsambassadeur binnen uw organisatie stappen zetten in het realiseren van een strengths-based organisatie? Wilt u medewerkers, managers en teams begeleiden in het realiseren van hun opgave door in te zetten op hun talenten? Volg dan de Versnelde Opleiding Strengthscoaching (VOS)!

Deze VOS-opleiding is ontwikkeld op basis van meer dan veertig jaar onderzoek naar talenten, strengths en succes. Het is een unieke mogelijkheid om de principes van strengths-based ontwikkeling te doorleven en te leren toepassen. De opleiding maakt u als coach en/of manager sterker om uw coachees en/of medewerkers te laten leren, groeien en ontwikkelen gericht op hun persoonlijke en zakelijke succes. 

Leeuwendaal is exclusief partner van Gallup voor het verzorgen van de Nederlandstalige opleiding tot Strengthscoach. Met Nederlandstalig materiaal en gegeven door ervaren trainers met kennis van Nederlandse organisaties. Internationaal is deze opleiding bekend onder de naam Gallup Global Strengths Coach course (GGSC). 

Tijdens deze intensieve opleiding leert u hoe u en anderen naar de wereld kijken en hoe u uw leiderschap of coaching daarop kunt afstemmen. U verwerft kennis van instrumenten en technieken en doet persoonlijke ervaring op. Zo kunt u uw coachees en/of medewerkers nog beter begeleiden in de manier waarop zij omgaan met onverwachte situaties, hoe zij samenwerken met anderen, hoe zij resultaat bereiken en hoe zij zichzelf kennen.

Programma

  • Module 1. Wat is strengths-based coaching? Hoe helpt u uw coachee zijn of haar strengths-profiel te begrijpen?
  • Module 2. Hoe helpt u uw coachee zijn of haar talenten te waarderen?
  • Module 3. Hoe helpt u uw coachee om in zijn of haar talenten te investeren?
  • Module 4. Coachen van managers
  • Module 5. Coachen van teams

Gallup gecertificeerd Strengthscoach

Na deze opleiding heeft u de eerste en meest belangrijke stap gezet in de certificering tot Gallup-Certified Strengths Coach. Dit garandeert de basiskwalificaties die Gallup voor strengthscoaches heeft bepaald om medewerkers, managers en teams professioneel te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling. Na afloop van de opleiding heeft u de mogelijkheid om de certificering te voltooien. Dit doet u met behulp van een digitaal examen en door u verzamelde positieve coachee-evaluaties. U maakt met deze certificering deel uit van de internationale gemeenschap van Gallup Strengthscoaches. Daarnaast krijgt u toegang tot diverse leer- en ontwikkelmogelijkheden. Ook blijft u steeds op de hoogte van de actuele ontwikkelingen vanuit Leeuwendaal en Gallup.

DOWNLOAD DE BROCHURE

U kunt hier de brochure downloaden voor de Versnelde Opleiding Strengthscoaching (VOS). Of beluister de Leeuwendaal-podcast hieronder waarin themamanager Strengths & Performance Amke de Vries en organisatieadviseur Maarten Fijnaut in gesprek gaan over Strengthscoaching, de Versnelde Opleiding Strengthscoaching en nog veel meer.

DATA EN LOCATIE

De eerstvolgende opleiding vindt plaats op 14, 15 en 16 juni (ma t/m wo) en 21 en 22 juni (ma-di) 2021.

Op de maandagen en dinsdagen wordt de opleiding virtueel gefaciliteerd. Woensdag 16 juni is een dag met extra ruimte voor persoonlijke reflectie en verdieping. Op basis van de actuele situatie rondom COVID-19 bepalen we of deze dag op locatie gefaciliteerd kan worden om elkaar persoonlijk te ontmoeten of dat we deze ook in virtuele vorm faciliteren.

De VOS is een korte maar volledige en tamelijk intensieve opleiding. Dat geldt nog meer voor de huidige virtuele variant. De opzet van de opleiding en de werkvormen hebben we volledig toegesneden op de deze vorm. De deelnemers die de virtuele editie opleiding hebben gevolgd, tonen zich in hun evaluaties even geïnspireerd en enthousiast als degenen die eerder de live opleiding hebben gevolgd.

Leeuwendaal faciliteert de Versnelde Opleiding Strengthscoaching een aantal keer per jaar. Na juni, vindt de volgende opleiding plaats op:

  • maandag 8, dinsdag 9, woensdag 10 november en maandag 15 en dinsdag 16 november 2021
Aan de hand van de actuele situatie en maatregelen rondom COVID-19, zullen we bepalen of de opleiding in november virtueel of in persoon gefaciliteerd wordt.

INVESTERING

De investering voor deelname aan deze opleiding bedraagt € 6.750,- (vrijgesteld van btw). Daarbij is de CliftonStrengths-talentvragenlijst inbegrepen. De uitkomsten daarvan vormen de basis voor uw deelname. Ook ontvangt u een uitgebreide set opleidings- en coachmateriaal om na de opleiding direct aan de slag te kunnen.

Wij bieden een volumekorting van 5% op het tarief van elke deelnemer bij aanmelding van vijf of meer deelnemers van dezelfde organisatie voor dezelfde opleidingsweek.

Zorgt u ervoor dat u een geschikte werkomgeving hebt voor de online-omgeving? Een laptop, PC of Mac werkt beter dan een tablet. Een smartphone is niet geschikt. Zorg voor een stabiele internetverbinding met video en microfoon. Voor de opleiding maken we gebruik van Zoom.

Leeuwendaal waarborgt uw privacy. Hier vindt u meer informatie over de ICT- en veiligheidsaspecten van online-leren.

CONTACT EN MEER INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via gallupinfo@leeuwendaal.nl of via tel: 088 – 00 868 00. Amke de Vries of Amy van der Hulst staan u graag te woord.

Nu aanmelden

Gerelateerde diensten

Interview

Aukje van Kalsbeek nam in februari 2020 deel aan de Versnelde Opleiding Strengthscoaching (VOS) bij Leeuwendaal en mag zich Gallup Certified Strengthscoach noemen. Ze past de opgedane kennis en vaardigheden toe in haar werk als interim bestuurder. ‘De strengths-methodiek sluit nauw aan bij mijn denken en ook bij mijn ervaringen met wat er werkt in de praktijk. Het is een positieve benadering die uitgaat van talenten die allemaal even waardevol zijn, van de kracht van mensen.’ Lees het hele interview>>

Interview

Mario Roelvink is manager en plaatsvervangend directeur bij Gemeente Oude IJsselstreek. Hij stuurt vijf teams binnen zijn organisatie aan, zo’n vijftig medewerkers in totaal. In januari 2019 volgde hij de Versnelde Opleiding Strengthscoaching (VOS). Wat heeft die opleiding hem persoonlijk gebracht en wat leverde het strengthsbased werken voor Gemeente Oude IJsselstreek tot nog toe op? Lees het interview>>

Interview

Zelfstandig trainer en coach Pauline van der Mik volgde in januari 2019 de Versnelde Opleiding Strengthscoaching (VOS) bij Leeuwendaal. Wij blikken met Pauline terug op de opleiding en we zijn nieuwsgierig welke plek CliftonStrengths nu inneemt in haar repertoire. Lees het interview>>
Sluit Menu