IconOntwikkelenSquare

Versnelde Opleiding Strengthscoaching (VOS)

Internationaal bekend als Accelerated Strengths Coaching Course

Wilt u zelf medewerkers of teamleden verder brengen in hun ontwikkeling? Wilt u als leidinggevende, hr-manager, zelfstandig coach of strengthsambassadeur binnen uw organisatie stappen zetten in het realiseren van een strengths-based organisatie? Wilt u medewerkers, managers en teams begeleiden in het realiseren van hun opgave door in te zetten op hun talenten? Volg dan de Versnelde Opleiding Strengthscoaching (VOS)!

Deze VOS-opleiding is ontwikkeld op basis van meer dan veertig jaar onderzoek naar talenten, strengths en succes. Het is een unieke mogelijkheid om de principes van strengths-based ontwikkeling te doorleven en te leren toepassen. De opleiding maakt u als coach en/of manager sterker om uw coachees en/of medewerkers te laten leren, groeien en ontwikkelen gericht op hun persoonlijke en zakelijke succes.

Leeuwendaal is Gallup Strengths Coaching Preferred Training Supplier en verzorgt deze VOS-opleiding in het Nederlands, met Nederlandstalige trainers en met Nederlandstalig materiaal. Internationaal is deze opleiding bekend onder de naam Accelerated Strengths Coaching Course (ASC).

Tijdens deze intensieve en korte opleiding leert u hoe u en anderen naar de wereld kijken en hoe u uw leiderschap of coaching daarop kunt afstemmen. U verwerft kennis van instrumenten en technieken en doet persoonlijke ervaring op. Zo kunt u uw coachees en/of medewerkers nog beter begeleiden in de manier waarop zij omgaan met onverwachte situaties, hoe zij samenwerken met anderen, hoe zij resultaat bereiken en hoe zij zichzelf kennen.

Programma

 • Module 1. Wat is strengths-based coaching? Hoe helpt u uw coachee zijn of haar strengths-profiel te begrijpen?
 • Module 2. Hoe helpt u uw coachee zijn of haar talenten te waarderen?
 • Module 3. Hoe helpt u uw coachee om in zijn of haar talenten te investeren?
 • Module 4. Coachen van managers
 • Module 5. Coachen van teams

Gallup gecertificeerd Strengthscoach

Na deze opleiding heeft u de eerste en meest belangrijke stap gezet in de certificering tot Gallup-Certified Strengths Coach. Dit garandeert de basiskwalificaties die Gallup voor strengthscoaches heeft bepaald om medewerkers, managers en teams professioneel te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling. Na afloop van de opleiding heeft u de mogelijkheid om de certificering te voltooien. Dit doet u met behulp van een digitaal examen en door u verzamelde positieve coachee-evaluaties. U maakt met deze certificering deel uit van de internationale gemeenschap van Gallup Strengthscoaches. Daarnaast krijgt u toegang tot diverse leer- en ontwikkelmogelijkheden. Ook blijft u steeds op de hoogte van de actuele ontwikkelingen vanuit Leeuwendaal en Gallup.

DOWNLOAD DE BROCHURE

U kunt hier de brochure downloaden voor de Versnelde Opleiding Strengthscoaching (VOS). Of beluister de Leeuwendaal-podcast hieronder waarin themamanager Strengths & Performance Amke de Vries en organisatieadviseur Maarten Fijnaut in gesprek gaan over Strengthscoaching, de Versnelde Opleiding Strengthscoaching en nog veel meer.

DATA EN LOCATIE VOOR DEZE OPLEIDING

De eerstvolgende opleiding vindt online plaats op 15, 16 en 17 juni en 22 en 23 juni 2020. Op de beide maandagen en dinsdagen doet u de gehele dag mee aan de opleiding. De ochtenden staan vooral in het teken van kennisoverdracht. De middagen voor verdieping en uitwisseling in breakouts. Woensdag 17 juni is een tussendag, met een deel kennisoverdracht, persoonlijke verdieping met een van de begeleiders en een coachingsgesprek dat u voert met een van de andere deelnemers.
De VOS is een korte maar volledige opleiding en de deelname vergt veel energie en inzet. De online-uitvoering is net zo diepgaand als de face-to-face variant, maar de deelname is nog intensiever. De opzet van de opleiding en werkvormen hebben we toegesneden op de online-uitvoering.

INVESTERING

De investering voor deelname aan deze opleiding bedraagt € 6.400,- (vrijgesteld van btw). Daarbij is de CliftonStrengths-scan inbegrepen. De resultaten daarvan vormen de basis voor uw deelname. Ook ontvangt u een uitgebreide set opleidings- en coachmaterialen om na de opleiding direct aan de slag te kunnen. 

Wij bieden een volumekorting van 5% op het tarief van elke deelnemer bij aanmelding van vijf of meer deelnemers van dezelfde organisatie voor dezelfde opleidingsweek.

Zorgt u ervoor dat u een geschikte werkomgeving hebt voor de online-omgeving? Een laptop, PC of Mac werkt beter dan een tablet. Een smart phone is niet geschikt. Zorg voor een stabiele internet-verbinding met video en microfoon. Voor de opleiding maken we uitsluitend gebruik van de gelicenseerde versie van Zoom. Dit is een wezenlijk andere versie dan de gratis variant die recent negatief in het nieuws is geweest i.v.m. privacy issues. Leeuwendaal waarborgt uw privacy met een strenge en veilige configuratie van Zoom. Meer informatie hierover vindt u hier.

CONTACT EN MEER INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via gallupinfo@leeuwendaal.nl of via tel: 088 – 00 868 00. Rona Peschier of Amke de Vries staan u graag te woord.

Nu aanmelden

 • U staat op het punt om u in te schrijven voor de Versnelde Opleiding Strengthscoaching (VOS) op 15, 16, 17, 22 en 23 juni 2020. Inschrijven kan tot en met vrijdag 5 juni. Na inschrijving zult u via de e-mail een bevestiging ontvangen. Tevens ontvangt u een factuur ad € 6.400 (vrij van btw) met de betalingsvoorwaarden. Onderstaande gegevens worden gevraagd en verwerkt door Leeuwendaal en Gallup ten behoeve van de inschrijving, facturatie en deelname aan de opleiding.
 • Uw factuurgegevens
 • Bijvoorbeeld vermelding van een kostenplaats, specifieke adressering, et cetera.
 • U vindt het Privacy Statement CliftonStrengths van Leeuwendaal hier
 • U vindt de Algemene Voorwaarden van Leeuwendaal Advies hier, en de CliftonStrengths Product Terms of Use hier.
 • Heeft u vragen over uw inschrijving voor de Versnelde Opleiding Strengthscoaching? Neem gerust contact met ons op via gallupinfo@leeuwendaal.nl of telefonisch op nummer 088 00 868 00.

  De deelnemer heeft de mogelijkheid om tot vier weken voor aanvang van de opleiding kosteloos schriftelijk te annuleren. Leeuwendaal zal het volledig betaalde bedrag terugbetalen. Bij annulering binnen vier weken is het volledige bedrag voor deelname verschuldigd. Verzoek om uitstel van deelname om eenzelfde opleiding op een later moment te volgen is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de opleiding.

Gerelateerde diensten

Interview

Mario Roelvink is manager en plaatsvervangend directeur bij Gemeente Oude IJsselstreek. Hij stuurt vijf teams binnen zijn organisatie aan, zo’n vijftig medewerkers in totaal. In januari 2019 volgde hij de Versnelde Opleiding Strengthscoaching (VOS). Wat heeft die opleiding hem persoonlijk gebracht en wat leverde het strengthsbased werken voor Gemeente Oude IJsselstreek tot nog toe op?
Lees het interview>>

Interview

Zelfstandig trainer en coach Pauline van der Mik volgde in januari 2019 de Versnelde Opleiding Strengthscoaching (VOS) bij Leeuwendaal. Wij blikken met Pauline terug op de opleiding en we zijn nieuwsgierig welke plek CliftonStrengths nu inneemt in haar repertoire.
Lees het interview>>

 

Sluit Menu