Training Persoonlijke Effectiviteit

Zó veel werk en zó weinig tijd… Zucht, waar moet je beginnen?

De ene taak is nog niet afgerond of er ligt alweer een nieuwe op je bord. Je mailbox blijft volstromen en je collega’s hebben nu toch echt jouw mening nodig. Pas ’s middags kom je aan je ‘eigen’ werk toe. Nou, dan maar wat werk mee naar huis en ’s avonds de mail wegwerken. En dat terwijl je je had voorgenomen om je vrije tijd niet meer te besteden aan werk! ’s Nachts slaat de schrik om het hart: je bent iets belangrijks vergeten!

Herkenbaar? Dan wordt het hoog tijd voor een training ‘meer doen in minder tijd’. Werken aan je persoonlijke effectiviteit.

Na het volgen van deze training:

  • kun je goed prioriteiten stellen
  • krijg je meer taken af op een dag
  • heb je een planning gemaakt die voor jou het beste werkt, inclusief mailboxbeheer
  • kun je beter omgaan met verzoeken van anderen
  • heb je praktische oplossingen voor je grootste tijdverslinders
  • kun, mag en durf je nee te zeggen
  • is jouw hoofd leger dan ooit
  • houd je tijd over en ga je vol energie naar huis!

DOELGROEP

Deze training is bestemd voor iedereen die het eigenlijk te druk heeft om naar deze training te komen en graag wil leren hoe dat tóch mogelijk te maken is…

PROGRAMMA

Dag 1: Organiseer jezelf
Effectief zijn, betekent het grootste gedeelte van je tijd besteden aan zaken die belangrijk zijn. We verliezen veel tijd aan ‘tijdverslinders’ als e-mail, telefoontjes en vergaderingen.
Op deze dag maken we je wegwijs in de basisprincipes van time-management. Dat betekent onder andere prioriteren aan de hand van je feitelijke taken en oefenen met het maken van een dag/week/maandplanning. We besteden uitgebreid tijd aan het beheer van je mailbox en leren je een systeem waarmee je structureel op een betere wijze kunt omgaan met je mailbox. Daarnaast delen we veel praktische tips met elkaar hoe je tot meer overzicht en (het hervinden van) controle komt.

Dag 2: Organiseer je omgeving
Zogenaamde ‘spoedverzoeken’ van mensen om je heen leggen veel beslag op je agenda. Je wilt geen collega’s teleurstellen en dat maakt ‘nee’ zeggen lastig.
Op deze dag oefenen we uitgebreid met het ‘charmant uitstellen’ van deze verzoeken. Niet alleen assertiviteit is daarbij een onderwerp, maar vooral het omkeren van belemmerende gedachten naar helpende gedachten. Zodat je jezelf ook toestaat om ‘nee’ te zeggen…
Ten slotte ontvang je veel tips van ons voor het omgaan met stress zodat je stressvrij en goed georganiseerd aan je (nieuwe) toekomst kunt werken!

 

Maak kennis met de trainer

Marcel van der Togt

Foto van Marcel van der Togt
Adviseur Telefoon werk: 088 00 868 00 Mobiel: 06 2900 4747
Biography

Marcel heeft zijn uitgebreide management ervaring gecombineerd met zijn ervaringen als topsportcoach (bondscoach Open water zwemmen). Kenmerken van zijn aanpak zijn: resultaatgericht, direct toepasbaar en met humor. Werkt als trainer aan organisatie- en persoonlijke ontwikkelingstrajecten, vanuit bewustwording. Zijn achtergrond als mental coach in de topsport maken dat hij een groot aantal tools beschikbaar heeft voor persoonlijke coaching.