Leeuwendaal werft en selecteert Trainees Gemeente Amsterdam.

Ben jij een talentvolle, ambitieuze starter die zich de komende twee jaar wil inzetten voor en ontwikkelen binnen de Gemeente Amsterdam?

Dan laten wij ons graag door jouw talent verrassen!

Traineeship. Haal het beste uit jezelf!

Betreft: tijdelijke baan, voor 2 x 1 jaar, start 1 september 2017, 36 uur per week

Goed voor Amsterdam. Goed voor jou.

Ben je ondernemend, nieuwsgierig, heb je passie voor Amsterdam en ben je recent afgestudeerd (HBO/ WO)? Dan is dit jouw kans om te werken aan Amsterdamse vraagstukken zoals drukte in de stad, gebiedsontwikkeling, een moderne innovatieve  en data gedreven overheid, armoedebestrijding, een gezonde bedrijfsvoering en een excellente dienstverlening. Of wat dacht je van een opdracht die ervoor zorgt dat de stad schoon, heel en veilig blijft?

Vanaf 1 september starten 22 getalenteerde trainees bij de gemeente Amsterdam. Zorg dat jij één van hen bent! Je kunt vanaf 10 april 12.00 uur t/m 1 mei 12.00 uur solliciteren.

Waarom trainee worden bij de gemeente Amsterdam?

De mooiste stad verdient de beste mensen. Als trainee krijg je de kans om te werken op allerlei terreinen die maatschappelijk van belang zijn, zowel op strategisch als op tactisch niveau. We investeren ook in jou: wij bieden uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van relevant en resultaatgericht leren en ontwikkelen.

 • Je gaat aan de slag op 3 verschillende werkplekken.
 • Samen met je collega trainees voeren jullie 4 grote poolopdrachten uit.
 • Je verkent, analyseert en voert overleg met instanties en belangenorganisaties over uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken.
 • Je krijgt veel vrijheid om het traineeship zelf vorm te geven, zodat jouw werk- en leerervaring helemaal past bij de ontwikkeling van Amsterdam en van jou.

Wij vragen

 • Passie voor Amsterdam
 • Afgeronde hbo of wo opleiding (<2 jaar afgestudeerd)
 • Maximaal twee jaar werkervaring
 • Ondernemend, nieuwsgierig, ambitieus, vriendelijk

 Competenties 

 • Initiatiefrijk: Je wacht niet af, ziet waar kansen zijn en komt gemakkelijk in actie.
 • Analytisch vermogen: Je kunt snel verbanden leggen, doorziet de kern van complexe zaken.
 • Samenbindend vermogen: Je slaat op je eigen, effectieve wijze bruggen door de organisatie.
 • Verantwoordelijk: Je stelt jezelf concrete doelen, komt afspraken na en levert resultaat.
 • Inventiviteit: Je hebt een flexibele geest, kunt out of the box denken, en je bent oplossingsgericht.
 • Leervermogen: Je hebt een open leerhouding, je bent voortdurend bezig jezelf te verbeteren en ontwikkelen. 

Wij bieden

 Uitstekende arbeidsvoorwaarden 

 • Aanstelling: 2 keer 1 jaar, van 36 uur per week
 • Flexibele werktijden
 • Schaal 9 € 2.527,– bruto p.m.

Na een introductieprogramma volg je, samen met jouw collega trainees, een leer- en ontwikkelprogramma verspreid over het traineeship.

Uitstekende start van je carrière

De gemeente heeft de ambitie om goed functionerende trainees te behouden. Bij goed functioneren krijg je na 2 jaar een vast contract. De organisatie is groot en biedt diverse doorstroommogelijkheden, gericht op het ontwikkelen van jouw talent.

De organisatie

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stad wordt bestuurd door de gemeenteraad, burgemeester en wethouders van Amsterdam en de stadsdelen. Stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. De clusters bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. Ga naar amsterdam.nl/gemeente/organisatie voor meer informatie over de gemeentelijke organisatie en de opgaven en trends van de clusters, bestuur & organisatie en de stadsdelen.

Informatie

Ga naar amsterdam.nl/traineepool voor meer informatie over het traineeship.
Email: secretariaat.traineepool@amsterdam.nl
App/ bel ons op: 06 1246 207

Leeuwendaal verzorgt de selectie van kandidaten voor de gemeente Amsterdam.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Leeuwendaal.
Email:amsterdam@leeuwendaal.nl
Telefoon: 088-0086820

Solliciteren

Heb je belangstelling voor het traineeship van de gemeente Amsterdam?

Je kunt solliciteren vanaf maandag 10 april om 12.00 uur t/m maandag 1 mei 12.00 uur via deze link: https://q1000.nl/traineeshipamsterdam

Voor informatie en aanmelden voor het Audit Traineeship klik hier.

De gemeente Amsterdam voert inclusiebeleid. De gemeente wil dat het personeelsbestand in o.a. leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur, culturele achtergrond en opleiding een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Elke vacature staat open voor zowel mannen als vrouwen, tenzij uitdrukkelijk anders is vermeld. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.