Leeuwendaal zoekt...

Secretaris Raad van Bestuur (a.i.)

32+ uur per week, voor de duur van 4-6 maanden (met mogelijkheid tot vast)
Voor onze opdrachtgever

Een ouderenzorginstelling in Rotterdam

Over de organisatie Voor een ouderenzorginstelling in Rotterdam zijn wij op zoek naar een ervaren Bestuurssecretaris. De bestuurssecretaris is werkzaam voor een tweekoppige Raad van Bestuur en voor de Raad van Toezicht.
Standplaats Rotterdam
Functie-inhoud De Raad van Bestuur heeft behoefte aan een ervaren secretaris met een juridische achtergrond die de planning van bestuurlijke processen en besluitvorming aanscherpt en professionaliseert.

De secretaris RvB ondersteunt en adviseert de Raad van Bestuur en Raad van Toezicht primair op het gebied van bestuurlijke vraagstukken. Hij (lees ook zij) is een proactief en kritisch adviseur en sparringpartner voor de Raad van Bestuur. De secretaris is verantwoordelijk voor de logistiek en organisatie van het bestuurlijk proces. De secretaris vervult een spilfunctie in zowel het organiseren van (voorgenomen) besluitvorming over beleid als in een slagvaardige communicatie over genomen besluiten. Daarbij stuurt de bestuurssecretaris het secretariaat van de het bestuur en de directie aan, en geeft leiding aan het team beleidsmedewerkers.
Functie-eisen Wij zoeken een ervaren, gedreven en ambitieuze secretaris RvB die de Raad van Bestuur ontzorgt, adviseert en voor hen zaken regelt.

Kennis
• U beschikt over ruime ervaring als secretaris Raad van Bestuur binnen een complexe omgeving met hoogopgeleide professionals. Werkervaring binnen de zorg is een vereiste.
• Academische opleiding, met specialisatie op het gebied van bestuurlijke vraagstukken.
• Grondige kennis op het vakgebied en ruime ervaring met juridische vraagstukken.
• U toont strategische visie en analytisch vermogen en bent sparringpartner voor de raad van bestuur.

Persoonskenmerken
• U beschikt over senioriteit, scherpte en relativeringsvermogen.
• U bent daadkrachtig, doortastend en behoudt het overzicht.
• U toont empathisch vermogen, tact en organisatiesensitiviteit.
• U bent organisatiesensitief, beschikt over strategische visie en analytisch vermogen.
• U bent goed in staat sturing te brengen in de besluitsturingsprocedures en begrijpt de processen binnen een zorginstelling.
• U beschikt over een positieve en assertieve instelling, bent proactief, gericht op samenwerking en u streeft kwaliteit na.
• U beschikt over een goede pen, kan helder en to-the-point verlag leggen, en u weet cijfer goed te vertalen.
Beloning Het betreft een functie van 32+ uur, de werktijden zijn flexibel in te richten. Waardering is op basis van een uurtarief in overleg.
Hoe kunt u solliciteren op deze functie? De reactietermijn voor deze vacature is gesloten.
Meer informatie? Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat Interimmanagement via telefoonnummer 088 00 868 00.
Menu