Generatie Y wil flexibiliteit maar geen onzekerheid

Hoe werft u het juiste personeel in een wereld die in een hoog tempo verandert? Die vraag stond centraal tijdens de eerste editie van BNR Werkverkenners Live op woensdag 20 mei in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Onze Leeuwendaal-collega Itamar Sharon, schrijver van het boek Happyholics, was een van de gasten. Hij weet alles over Generatie Y.

War for talent

Door technologische ontwikkelingen en digitalisering vragen bedrijven om een ander soort professional: iemand met een hoge opleiding, een internationale oriëntatie, maar die zich tegelijkertijd in Nederland wil vestigen.

Itamar-Sharon-Leeuwendaal-werkverkenners-live1-01-400x200
De zogeheten ‘War for Talent’ is in volle gang: bedrijven en overheden roepen om mensen met een hoge opleiding en een technische achtergrond. Het gaat vaak om banen die vijf jaar geleden nog niet bestonden: programmeurs, developers, data-analisten. De vraag is enorm en zal de komende jaren alleen maar verder stijgen.
Wie is die getalenteerde, young professional? Hoe denkt hij, wat ambieert hij? ‘Streef er naar om deze generatie te begrijpen, richt je organisatie in naar zijn wensen, dan kan je hem makkelijk binnenhalen’, vertelde Itamar Sharon. Zelf een happyholic, weet hij als geen ander wat de young professional nastreeft: flexibiliteit maar geen onzekerheid. ‘Meerdere banen, zelf-ontplooiing, een horizontale werkomgeving.’ Volgens Sharon begrijpt slechts een paar bedrijven hoe jong talent werkt, maar áls ze het doorhebben kan dat het bedrijf een enorme boost geven. ‘Er is meer creativiteit, meer betrokkenheid bij de organisatie.’

U kunt de hele uitzending Luister naar BNR Werkverkenners Live.

Meer informatie?

Geen resultaten.