IconVersterkenSquare

Informatie voor trainees Leeuwendaal Bruist – HR traineeship

Ben jij een talentvolle, ambitieuze starter die zich binnen twee jaar wil ontwikkelen tot hr-professional in het publieke domein? Dan laten wij ons graag door jouw talent verrassen! Ontdek hier hoe het traineeship eruit ziet en of het bij jou past.

Als trainee ga je aan de slag met gevarieerde en uitdagende hr-opdrachten bij onze opdrachtgevers in het publieke domein (onderwijs, overheid, zorg) én volg je een persoonlijk en intensief opleidings- en ontwikkelprogramma. Hierdoor ontwikkel jij je sneller dan een ander tot hr-professional. Je wordt in jouw persoonlijke en professionele groei ondersteund door diverse adviseurs binnen Leeuwendaal.

Groepsfoto Bruist 2021

Wat ga je doen?

Je wordt  tijdelijk ingezet op uiteenlopende hr-opdrachten bij verschillende opdrachtgevers in het publieke domein. Je gaat resultaatgericht, flexibel en daadkrachtig te werk en werpt een frisse blik op hr-vraagstukken. Dit zijn concrete voorbeelden van werkzaamheden die onze trainees op zich nemen:

 • het vervullen van de positie van hr-adviseur of hr Business Partner
 • meewerken aan of het leiden van hr-projecten of vraagstukken.
 • begeleiden van instroom, doorstroom en uitstroom.
 • verbeteren en actualiseren van hr-beleid, regelingen en processen
 • extra power bieden bij het voeren van de personeelsadministratie van A tot Z.
 • uitvoering van hr-gerelateerd onderzoek en geven van advies.
 • uitvoeren van opdrachten op het vlak van HR Analytics.

Naast de externe opdrachten werk je samen met senior adviseurs van Leeuwendaal aan adviesprojecten, zodat je het adviesvak leert kennen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan leiderschapsprogramma’s, functiewaarderingstrajecten, fusies, strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid en diversiteit.

Opleidings- en ontwikkelprogramma

Elke vrijdag staat in het teken van jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast het uitvoeren van opdrachten, ontwikkel je jezelf door deelname aan een opleidings- en ontwikkelprogramma met jouw traineegroep. Dit bestaat onder andere uit trainings- en opleidingsdagen, intervisie, interactieve kennissessies over hr-onderwerpen. Daarnaast word je persoonlijk begeleid door jouw leidinggevende/coach. Ook kun je specifieke kennis ophalen bij de vele ervaren senior adviseurs van Leeuwendaal.

Leeuwendaal is een strengths-based organisatie en daarmee bieden we ook jou de mogelijkheid om te ontdekken wat jouw talenten zijn en hoe je deze talenten optimaal in kunt zetten om tot de beste resultaten te komen.

Als trainee vind je veel steun bij jouw collega-trainees. Op vrijdag komen de trainees samen voor het opleidingsprogramma, maar ook om bij te praten, te sparren over hun opdrachten en interne projecten op te pakken. De trainees hebben een goede band waardoor er een prettige en vertrouwde omgeving ontstaat om je uit te spreken, ervaringen te delen en elkaar een spiegel voor te houden.

Profiel

 • Je hebt maximaal 2 jaar geleden een WO-opleiding afgerond.
 • Je bent 40 uur (minimaal 36 uur) per week beschikbaar.
 • Je hebt de ambitie om je te ontwikkelen tot een breed inzetbare HR professional.
 • Je hebt een flexibele houding. Je bent het grootste deel van de tijd aan het werk op de locaties van onze opdrachtgevers in heel Nederland. Onze kantoren in Den Haag en Utrecht zijn jouw thuisbasis.

Wij selecteren onder andere op de volgende competenties: resultaatgerichtheid, zelfstartend vermogen, samenwerken, organisatiesensitiviteit, plannen & organiseren, flexibiliteit, analytisch vermogen, stressbestendigheid en zelfreflecterend vermogen.

Na het traineeship

De mogelijkheden zijn enorm! De kennis en ervaring die je opdoet, vormen een mooie basis voor een glansrijke carrière in het hr-vak. Eerder stroomden trainees uit als hr-adviseur, beleidsadviseur, trainer, projectmanager, assessmentpsycholoog, mobiliteitsadviseur of specialist op het gebied van functioneren & belonen, strategie & realisatie of talentmanagement.

Ben jij onze nieuwe Leeuwendaal Bruist HR Trainee?

Meerdere keren per jaar starten we met een nieuwe traineegroep. Op deze pagina kun jij je via een open sollicitatie bij ons aanmelden.

Kim van Beek

“Toen ik startte als HR trainee bij Leeuwendaal voelde ik mij gelijk thuis. Elke week kijk ik weer uit naar het moment dat ik mijn mede trainees zie om onze externe opdrachten te bespreken en natuurlijk de vrijmibo’s. We zijn een hechte club en ik heb het gevoel dat ik alles met hen kan bespreken. Dat is zo fijn! Het traineeship is mijn eerste baan en doordat wij steeds bij andere organisaties HR opdrachten vervullen, kun je je als nieuweling en starter soms best onzeker voelen. Gelukkig kan ik dan bij mijn coaches en mede-trainees terecht en leren we veel van elkaar!

Maar on-the-job leer je natuurlijk het meest. Mijn tweede opdracht in het traineeship was als HR Business Partner bij de SVB. Ik heb tijdens deze opdracht alle kanten van HR voorbij zien komen en vooral op strategisch vlak mogen meedenken en projecten gerealiseerd. Af en toe ontvang ik nog een bericht van mijn opdrachtgever dat ie mijn slagvaardigheid mist: dan weet ik dat ik echt impact hebt gemaakt en dat voelt goed!”

Lotte van Boeschoten
“Ik begon heel bewust aan het Bruist Traineeship bij Leeuwendaal. Ik zocht een organisatie van waaruit ik diverse organisaties kon ontdekken, mijn organisatiekennis kon vergroten, en waarmee ik tegelijkertijd een veilig net had om op terug te vallen. Bij Leeuwendaal heb ik dat absoluut gevonden. In mijn opdrachten werk ik graag zelfstandig, maar soms kan dat wel onzekerheid geven over of ik wel de juiste dingen doe. Bij Leeuwendaal heb ik het gevoel dat ik altijd ondersteuning heb en er nooit helemaal alleen voor sta. De opdrachten sluiten aan bij mijn interesses en er is veel aandacht voor mijn talenten en hoe ik die nóg verder kan ontwikkelen. Bovendien zijn we met de trainees een hele hechte groep waardoor ik altijd uitkijk naar de vrijdagen waarop we weer samen komen om bij te praten en de werkweek met elkaar af te sluiten.”

Meer informatie?

Gerelateerde diensten

Interviews

Maud Mommers Leeuwendaal BruistOud-Bruister Maud Mommers blikt terug op haar traineeship. Lees >> Astrid van Dael-Vrijman, manager van het traineeprogramma, kijkt terug op vijf jaar Leeuwendaal Bruist. Lees >>

Video

Podcast

Op welke projecten en vraagstukken worden onze HR-trainees ingezet en wat is hun inbreng? Een korte podcast met Bruisters Renske de Boer en Lotte van Boeschoten.

Leeuwendaal Podcast · Leeuwendaal Bruist Extern

Sluit Menu